La Casa dels Parcs dels Pirineus celebra unes noves jornades de micologia amb exposicions, demostració de cuina amb bolets i xerrades

Dissabte 7 d’octubre tindrà lloc la recollida i classificació dels bolets que aportin els participants. Diumenge 8 es podrà visitar la mostra i dilluns 9 hi haurà demostració de cuina amb bolets i xerrades sobre les diferents espècies i la seva comercialització.
04-10-2017

La Casa dels Parcs dels Pirineus de la Seu d’Urgell celebra novament unes jornades dedicades a la micologia que tindran lloc els pròxims dissabte, diumenge i dilluns (dies 7, 8 i 9 d’octubre) que tenen com a objectiu donar a conèixer la gran diversitat d’espècies de bolets que existeixen al parc i quines són comestibles.

Les jornades inclouen la quarta exposició de bolets del Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb la recollida i classificació del bolets que aportin els participants, una demostració de cuina amb bolets i xerrades sobre les diferents espècies i la seva comercialització, entre d’altres activitats gratuïtes que giraran al voltant del món del bolet.

El programa de les jornades

El dissabte 7 d’octubre, de cinc a sis de la tarda, es farà la recollida i la classificació dels exemplars de bolets que facin arribar a la Casa dels Parcs els propis participants d’aquestes jornades micològiques.

Per diumenge 8 d’octubre quedarà oberta al públic, de deu del matí a vuit del vespre, la quarta exposició de bolets recollits al Parc Natural de l’Alt Pirineu. En aquesta mostra hi haurà un micòleg que respondrà a preguntes i dubtes per part dels visitants respecte als bolets exposats.

Per dilluns 9 d’octubre, darrer dia de les jornades sobre micologia, encara es podrà visitar l’exposició fins a les dues del migdia, mentre que de cinc de la tarda a les vuit del vespre hi haurà una demostració de cuina amb bolets i diverses xerrades obre les diferents espècies i la seva comercialització.

Per a més informació es pot trucar a la Casa dels Parcs dels Pirineus, que es troba situada a l’edifici de l’antiga duana de la Seu d’Urgell, al 973 360 954.

Les jornades sobre micologia estan organitzades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Societat Catalana de Micologia, i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.