La ciutadania de la Seu d’Urgell presenta un total de 302 propostes als Pressupostos Participatius 2018

Iniciada la fase de valoració tècnica i econòmica de les propostes noves que culminarà amb la celebració d’una assemblea oberta el dia 17 maig per decidir les 10 propostes finalistes.
17-04-2018

Els urgellencs i urgellenques -tant a títol individual com en representació d’alguna entitat de la ciutat- han fet arribar a l’Ajuntament un total de 302 propostes al procés  participatiu que es va obrir el passat 4 d’abril, amb l’objectiu de decidir en què invertir 100.000€ del pressupost municipal de 2018.

D’aquestes 302 propostes, els veïns i veïnes de la Seu d’Urgell n’han aportat 192 de noves, mentre que les 110 restants són propostes triades entre les 7 ja formulades pels propis equips tècnics de l’Ajuntament de la Seu.

Anna Vives, tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, s’ha mostrat satisfeta amb el resultat d’aquesta primera fase, “ha augmentat significativament la participació a l’hora de fer propostes respecte a l’edició passada. Observem que ha estat un encert el fet d’incloure propostes elaborades pels tècnics municipals, ja que han gaudit de molta acceptació”. “De moment, el primer aspecte deliberatiu inclòs com a novetat en el procés, ha resultat positiu”, afegeix Vives.

Fase 2: valoració de propostes

En aquesta segona fase del procés, que s’allargarà fins el 10 de maig, té lloc la valoració tècnica i econòmica de les propostes noves, a càrrec d’una comissió de personal tècnic municipal que comprovarà que compleixin els criteris establerts, la seva viabilitat tècnica i en determinarà el cost. La mateixa comissió desestimarà aquelles propostes que no compleixin les normes del procés.

Assemblea oberta

La fase de validació de les propostes culminarà el dia 17 de maig amb la celebració d’una assemblea oberta a tota la ciutadania. En aquesta sessió pública els “propietaris” de les propostes noves les podran exposar personalment i, entre tots els assistents, se n’escollirà un total de 10 per posar-les a votació popular, que es desenvoluparà entre  l’11 i el 16 de juny.

Així, tots els urgellencs i urgellenques majors de 16 anys i empadronats a la Seu podran votar un màxim de 5 propostes a través d’un formulari de votació que inclourà totes les propostes vàlides escollides a l’assemblea. Els formularis es podran dipositar a les urnes que hi haurà ubicades a l’OAC, a la Biblioteca Sant Agustí, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i al centre cultural Les Monges.

La darrera setmana del mes de juny es faran públics els resultats de la votació de les propostes que s’inclouran als Pressupostos Participatius 2018.