La competició 3x3 de la Festa Major es trasllada al Palau d’Esports per incloure-la al circuit de la Federació de Lleida

Els equips millors classificats d’aquest circuit podrien optar a participar en el Campionat 3x3 de Catalunya en les categories que es puguin acabar convocant.
28-07-2017

Una de les novetats que presenta la Festa Major de la Seu d’Urgell d’enguany és que la tradicional competició 3x3 de bàsquet que es traslladarà de la plaça Catalunya al Palau d’Esports. El motiu d’aquest trasllat és poder realitzar una competició que s’ajusti als paràmetres del circuit 3x3 de la Representació Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

Aquesta modalitat del 3x3 ha tingut un gran creixement en els darrers anys i és una disciplina que aspira a formar part del programa dels Jocs Olímpics. Per això, des de les diferents federacions s’ha estat treballant en la unificació de les normes i en la regularització de les moltes competicions que es disputen arreu.

Per tant, l’objectiu del Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell és consolidar la prova en el calendari d’aquestes competicions i, en properes edicions, fer que el 3x3 Festa Major esdevingui un torneig puntuable per al rànquing FIBA d’aquesta modalitat.

3x3 Festa Major’17

La competició se celebrarà el divendres 25 d’agost a partir de les sis de la tarda. En principi, s’establiran quatre categories mixtes:

  • Júnior/Sènior (nascuts/des 2001 i anteriors).
  • Cadet (nascuts/des 2002 i 2003).
  • Infantils (nascuts/des 2004 i 2005).
  • Mini (nascuts/des 2006 i posteriors).

En funció de les inscripcions que hi hagi, l’organització es reserva el dret d’agrupar edats o establir categories exclusivament masculines i/o femenines en alguna franja d’edat.

Els equips han de tenir d’un màxim de quatre jugadors i les inscripcions es poden dur a terme a través del web http://esports.laseu.cat, on també s’hi pot trobar el reglament específic de la competició.

La inscripció és gratuïta tot i que caldrà dipositar una fiança de 20€ per equip, que serà retornada si l’equip es presenta a tots els partits i observa un comportament correcte i esportiu durant la competició.

El 3x3 Festa Major’17 està inclòs en el circuit de la RT de Lleida de la FCBQ de manera que els equips millors classificats d’aquest circuit podrien optar a participar en el Campionat 3x3 de Catalunya en les categories que es puguin acabar convocant.