La Copa del Món d'Eslàlom de la Seu d'Urgell acollirà un total de 417 palistes de 41 països

Es disputarà del 7 al 9 de setembre al Parc Olímpic del Segre de la nostra ciutat. L'esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Lleida.
29-08-2018

La Seu d'Urgell esdevindrà novament la capital mundial del piragüisme del 7 al 9 de setembre amb la disputa de la cinquena i última prova de la Copa del Món 2018 de Canoe Slalom https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/la-seu-durgell-2017 que acollirà el Parc Olímpic del Segre en les modalitats de caiac individual (K1), canoa individual (C1) i canoa mixta (C2Mx).

Per segon any consecutiu el Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell acull les finals de la Copa del Món de Canoe Slalom, amb la presència dels millors palistes i canoistes mundials i prèvia al Mundial que es disputarà l’any 2019 a la Seu d’Urgell i també a Sort. A la Copa del Món de Canoe Slalom del Parc Olímpic del Segre hi participaran 471 palistes de 41 països amb un total de 300 embarcacions, en una prova que té la col·laboració de la Diputació de Lleida.

La roda de premsa de presentació d’aquest important esdeveniment esportiu d’àmbit internacional, celebrada ahir dimarts a la Diputació de Lleida, va comptar amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el director del Parc Olímpic del Segre i membre del comitè organitzador, Francesc Ganyet; el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, i Marta Martínez, campiona d’Espanya 2018. En la seva intervenció Gerard Sabarich ha explicat “que esdeveniments d’aquesta importància tenen d’una banda un retorn econòmic directe per a la ciutat que els acullen, com és el cas de la Seu d’Urgell i la comarca de l’Alt Urgell, però alhora aporten una projecció internacional del món del piragüisme d’aigües braves, de la marca de turisme actiu i els esports d’aventura i de la destinació turística del Pirineu i del conjunt del nostre territori que nosaltres us agraïm”. Per la seva banda, Albert Batalla va subratllar la importància que té per a la Seu d’Urgell acollir la darrera prova de la Copa del Món, que a nivell de puntuació té un component de classificació important per a altres competicions que la fa molt atractiva. En aquest sentit, ha explicat que la competició serà molt concorreguda, amb la participació de 417 palistes i unes 300 embarcacions de 41 països d’arreu del món.

La primera part del circuit es va iniciar a Liptovsky Mikulas (Eslovàquia) del 22 al 24 de juny; després va anar a Cracòvia (Polònia) del 29 de juny a l’1 de juliol; a Augsburg (Alemanya) del 6 al 8 de juliol, i a Tacen (Eslovènia), on es disputarà aquest pròxim cap de setmana del 31 d’agost al 2 de setembre. La darrera prova se celebrarà a la Seu d’Urgell del 7 al 9 de setembre i serà la que decidirà els resultats finals de la Copa del Món de Canoe Slalom.

D’altra banda, Batalla va agrair la cooperació de les diferents institucions, entre les quals la mateixa Diputació de Lleida, perquè “sense la seva col·laboració no seria possible tirar endavant esdeveniments d’aquest alt nivell”. També ha tingut paraules d’agraïment per als voluntaris que participen en l’organització, per a tots els atletes que hi competiran i empreses del territori que hi col·laboren. L'alcalde urgellenc també va explicar que durant la celebració de la Copa del Món i els dies previs, les places hoteleres de la ciutat estaran plenes i també hi haurà una bona repercussió al sector del comerç, però no va quantificar l’impacte econòmic que se’n pot derivar per la falta de dades de tot el que comporta una activitat com aquesta, la qual tindrà un impacte mediàtic important.

Per la seva banda, Joan Segura entre d’altres aspectes es va referir precisament a la repercussió i la visibilitat mediàtica que tindrà aquesta prova mitjançant les retransmissions que es podran seguir per televisió pel canal Teledeporte de TVE i pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya, entre d’altres mitjans. Francesc Ganyet, en nom del comitè organitzador, també va agrair la col·laboració de les diferents institucions que fan possible l’esdeveniment, a més dels voluntaris, dels esportistes i del Club Cadí. Ganyet també va remarcar que la Seu d’Urgell s’ha convertit en un punt de referència mundial gràcies a aquest esport, i de cara al Mundial de Piragüisme del 2019 ha assenyalat que la Seu d’Urgell acollirà les competicions de les disciplines d’eslàlom i descens sprint classificatòries per als Jocs Olímpics de Tòquio. Marta Martínez, campiona d’Espanya 2018, va explicar que l’equip espanyol estarà integrat per 14 palistes, 10 dels quals viuen i s’entrenen a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre. L’esportista urgellenca va voler destacar com un factor molt gratificant per a la seva persona, però també per al conjunt dels esportistes, l’escalf que rep de la gent de la Seu d’Urgell tant quan va pel carrer com quan es troba a les instal·lacions del parc.