La Fira de Sant Ermengol acull l’arribada de la 6a Cursa Transfronterera

Els prop de 200 corredors, que han completat el Camí de Retrobament de 31,1 km, han finalitzat la seva cursa davant del Palau d’Esports. Josep Cuadrat i Roser Español, els dos guanyadors absoluts de la prova.
21-10-2018
La Fira de Sant Ermengol acull l’arribada de la 6a Cursa Transfronterera

Podi categoria veteranes.

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha estat aquest migdia el punt d’arribada de la 6a Travessa Transfronterera que aquest any ha sortit des de la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra) en direcció a la capital alturgellenca. Els prop de 200 corredors han completat un recorregut de 31,1 quilòmetres,1.896 metres de desnivell positiu acumulat i 2.103 metres de negatiu. La cursa iniciada a Sant Julià, seguint el Camí de Retrobament, ha passat per Aixirivall, Auvinyà, Naturlandia, Bescaran, Estamariu, Llirt, per finalitzar a la Seu d’Urgell, estava adreçada a les categories júnior, sènior i veterans.

El podi de la cursa ha estat, en categoria masculina sènior, en primer lloc, Martí Lázaro, amb un temps de 2 hores 57’ 25’’, seguit de Carlos Fernández, amb 2 hores 57’ 36’’, i en tercer lloc, Jordi Gallego, amb un temps de 3 hores 07’ 24’’. En categoria femenina sènioor, el podi d’aquesta travessa l’han fet Maria Bastida, en primer lloc, amb un temps de 4 hores 14’ 48’’; Laia Martínez, en segona posició, amb un temps de  4 hores 19’ 54’’; i el tercer lloc ha estat per Alicia Ruiz, amb 4 hores 45’ 03’’.  

En categoria veteranes, el podi l’han fet en primer lloc Roser Español amb un temps de 3 hores 38’52’’; seguida en segona posició per Anna Feliubaladó, amb 4 hores 19’ 02’’; i el tercer lloc al podi ha estat per Sònia Carrillo, amb 4 hores 40’17’’.

En categoria veterans, el primer classificat ha estat Josep Cuadrat, amb un temps de 2 hores 54’48’’; en segon lloc, Lluís Solans, amb 3 hores 34’19’’; i en tercer lloc, Rubèn Caminal, amb un temps de 3 hores 37’54’’.

En categoria màster femení, la guanyadora de la cursa ha estat Maria Betriu, mentre que en categoria màster masculina la cursa l’ha guanyat Jesús Bellón.

La cursa també ha premiat els primers corredors en assolir la part més alta del recorregut, situat a la zona de Naturlandia. Els millors escaladors han estat en la categoria masculina Josep Cuadrat, i en la femenina, Roser Español, sent també els dos corredors guanyadors absoluts de la prova.

En categoria júnior, els dos corredors que han realitzat al Transfronterera, el primer lloc l’ha fet Josep Miret (3 hores 08’15’’), mentre que el segon classificat ha estat Sergi Caballero (3 hores 50’ 05’’).

En categoria xics, amb un recorregut de 14,9 quilòmetres, 462 metres de desnivell positiu, 1.089 metres negatiu, i que ha sortit de Bescaran, el podi l’han completat Adrià Regada, Nil Cardona, Joan Josep Vergés i Roger Turné.  

Els guardons han estat lliurats per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Isidor Alberich, per la part urgellenca, mentre que per part laurediana, han estat Meritxell Teruel, consellera de Turisme, Paqui Barbero, consellera de Social, i Pere Pràxedes, conseller d’Esports del Comú de Sant Julià de Lòria.

Tots els corredors que han completat la Transfronterera han pogut gaudir d’un complet avituallament per recuperar forces, i també han disposat d’un servei de dutxes al mateix Palau d’Esports de la Seu d’Urgell.

En aquesta sisena edició de la Transfronterera, els corredors s’han tornat a trobar de ple amb la Fira de Sant Ermengol que s’està celebrant durant tot aquest cap de setmana a la capital alturgellenca. Precisament, els 100 primers corredors que es van inscriure en aquesta cursa han rebut també com a obsequi un tiquet degustació per a la 24a Fira de Formatges Artesans del Pirineu.