La Fundació del FC Barcelona porta a la Seu d'Urgell el seu projecte BarçaKids

L'activitat s'ha iniciat avui i s'allargarà fins el 29 d'abril. Un total de 500 nens i nenes d'educació primària de les escoles de la ciutat hi prendran part.
18-04-2016

Des d'avui dilluns, 18 d'abril fins el divendres 29, la Fundació del FC Barcelona porta a terme a la Seu d’Urgell el seu projecte BarçaKids. http://www.fcbkids.cat/ca/

Aquest és un programa dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys (Educació Primària) que pretén fomentar i consolidar el seu sistema de valors a través dels principis pedagògics de l’esport, del joc i de la participació activa i inclusiva.

El nombre total d'alumnes beneficiaris del programa Barçakids a la Seu d’Urgell serà d’uns 500 nens i nenes de les escoles Pau Claris, Albert Vives, La Valira i el col·legi La Salle.

'Barçakids' té com a objectiu promoure entre els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a títol personal i col·lectiu, sempre utilitzant l’esport com a eina de motivació.

‘Barçakids’ recorre Catalunya (incloent-hi la franja de Ponent i la Catalunya Nord), el País Valencià, les Illes Balears, Andorra i l’Alguer (Itàlia).

El projecte compta amb dues versions: una de presencial i una altra de virtual. L’àmbit presencial es duu a terme en diferents espais esportius on acudeixen les escoles per desenvolupar les activitats del programa al llarg d’una jornada lectiva escolar. Cada jornada hi participen 2 grups classe.

A cada complex esportiu ‘Barçakids’ s’hi trasllada un ‘Edukit’, una unitat de recursos mòbil en forma de petit camp de futbol, que ofereix material esportiu, pantalles, tauletes tàctils i material escolar per dur a terme les activitats.

Cada escola pot escollir entre cinc unitats didàctiques basades cadascuna en un valor: esforç, respecte, treball en equip, humilitat, i ambició que són els que formen part dels valors del FC Barcelona, així com dels idearis d’institucions com l’Unicef i del currículum educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’àmbit virtual (www.fcbkids.cat) pretén donar continuïtat al programa presencial, proporcionant recursos lúdics i didàctics per a la comunitat educativa (mestres, educadors, famílies i infants), mes enllà de les sessions a les escoles.