La gent gran de la Seu d’Urgell, a punt de celebrar la seva festa anual

Sota el lema ‘Anys Actius, Anys Vius’, aquest pròxim dilluns 30 de setembre arrenca una setmana plena d’activitats adreçades als padrins i padrines de la ciutat.
26-09-2019

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ho té tot a punt per tornar a celebrar la Festa de la Gent Gran que enguany s’iniciarà el pròxim dilluns 30 de setembre -que s’allargarà fins diumenge dia 6- a les onze del matí, amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital. A les dues del migdia participaran en un dinar de germanor que comptarà amb l'actuació del músic ‘Jordi’. La primera jornada seguirà a les set de la tarda, a la sala la Immaculada, amb la conferència ‘ACP, atenció centrada en la persona’, a càrrec de Cristina Aguar, directora d’Infermeria de la Fundació Sant Hospital.

Per dimarts 1 d’octubre, Dia Mundial de la Gent Gran, hi ha preparades tres propostes: a dos quarts d'onze del matí hi haurà una sessió de cant coral que oferiran els membres de la Coral de la Gent Gran de L’Esplai tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep; a les 12 del migdia, tertúlia a RàdioSeu, on es presentarà el contingut de la Festa de la Gent Gran 2019; i a les set de la tarda, a la sala la Immaculada tindrà lloc la xerrada Què és la llibertat?, a càrrec d’Elisa Farré, directora del SOC, politòloga i documentalista.

La festa de la gent gran continuarà dimecres 2 d’octubre amb l’activitat Camina amb nosaltres! per anar a peu fins a Sant Esteve del Pont, proposta que s’inclou també dins de la Setmana Europea de la Mobilitat. La visita guiada anirà a càrrec de Carles Gascón, i sortirà des del cap del passeig. A les set de la tarda, tindrà lloc la xerrada ‘Què cal saber de l’insomni?’, a càrrec del farmacèutic Joan Lluís Purgimon, a la sala la Immaculada.

Per dijous 3 d’octubre la Festa de la Gent Gran proposa dues activitats musicals: a les 11 del matí es realitzarà un taller gratuït de musicoteràpia, a càrrec de Pilar Planavila (musicoterapeuta)  que tindrà lloc a la l’aula 3.0 del CETAP (Telecentre). Les places són limitades per ordre d’inscripció.

A les set de la tarda se celebrarà un concert de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i del Conservatori de Música dels Pirineus, a la sala la Immaculada.

Excursió a Salàs del Pallars

Per divendres 4 d’octubre hi ha organitzada una excursió a Salàs del Pallars. Els i les participants gaudiran d’una proposta museística singular que ofereix aquest poble del Pallars Jussà que consisteix en recrear botigues i espais d’època a partir de l’exposició i divulgació dels béns de consum quotidians.

Recordem que per anar a aquesta excursió cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones, fins demà divendres 27 de setembre. Les places són limitades per ordre d’inscripció. El preu de l’excursió, que inclou autocar, visites guiades i dinar, és de 20 euros.

Ball cerdà intergeneracional

Una edició més, la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell inclou en el programa  la  celebració del ball cerdà intergeneracional, que tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, a les 12 del migdia, a la plaça de les Monges.

Salutació de l'alcalde i de la regidora de Gent Gran

Per diumenge  6 d’octubre, jornada central i que clourà la Festa de la Gent Gran, s'iniciarà a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, presidida per Mn. Ignasi Navarri, amb l'acompanyament de la coral de la Gent Gran de l’Esplai.

A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l'actuació musical del Vadim, una ballada de gegants i grallers i l’actuació de la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell.

A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte institucional, a la sala Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i la regidora de la Gent Gran, Marian Lamolla. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l'actuació musical de l’Orquestrina Trama que interpretaran música tradicional del Pirineu.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el Duo Làser. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents.

Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d'Atenció a les Persones. Hi ha temps fins el pròxim dilluns 30 de setembre. El preu és de 26 euros.

Col·laboradors

Un any més, la Festa de la Gent Gran està organitzada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb la col·laboració del Consell Municipal de Gent Gran, Esplai de la Gent Gran, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música i Conservatori de Música dels Pirineus, Grup de ball i organització Ball Cerdà, Bisbat d’Urgell, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana Europea de la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Creu Roja, Músic Jordi, Cooperativa Cadí, Cristina Aguar, Elisa Farré, alumnes del PTT i Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell.