La gent gran de la Seu d’Urgell celebra novament la seva festa anual

Del 2 al 8 d’octubre amb més d’una quinzena de propostes sota el lema ‘Gent gran, esperit jove’. Enguany s’ha enregistrat un vídeo intergeneracional que es pot veure a https://youtu.be/Nzb60rU3Yto
19-09-2017

La Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell ho té tot preparat per celebrar, novament, la Festa de la Gent Gran que tindrà lloc del 2 al 8 d’octubre, sota el lema ‘Gent gran, esperit jove’. El programa proposa més d’una una quinzena d'activitats adreçades a les persones grans que durant tota aquella setmana podran participar i gaudir d'activitats de tot tipus.

Les activitats programades s'iniciaran el dilluns 2 d’octubre, a les onze del matí, amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital per visitar el Museu Diocesà d’Urgell. A les dues del migdia participaran en un dinar de germanor que comptarà amb l'actuació del músic ‘Jordi’.

La primera jornada de la Festa de la Gent Gran seguirà a les set de la tarda amb la conferència ‘Grans vianants’ a càrrec de Jesús Bellón (Policia Municipal) i César Isla (Mossos d’Esquadra), i tindrà lloc a la sala de la Immaculada.

Per dimarts 3 d’octubre a les deu del matí s’ha programat un taller gratuït de música, Re-sons, que pretén fer un viatge a través de la música, conduït per Ramon Alsina. Per participar en aquest taller cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones o trucant al telèfon 973 354 102. La data límit és el 26 de setembre.

A les 12 del migdia també de dimarts, s'emetrà una tertúlia a RàdioSeu que servirà per presentar el programa de la Festa de la Gent Gran 2017.

Vídeo intergeneracional

Com a novetat d’enguany i enllaçant amb el lema de la festa ‘Gent gran, esperit jove’, s’ha enregistrat un vídeo intergeneracional expressament per l’ocasió on hi intervenen persones grans i gent jove de la Seu d’Urgell. Aquest vídeo es pot veure a https://youtu.be/Nzb60rU3Yto

A més, es realitzarà un passi d’aquest vídeo el dimarts 3 d’octubre, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquest acte, joves i grans explicaran com van enregistrar aquest vídeo, amb anècdotes i preses falses. L’acte es clourà amb l’actuació musical de Luka&Ivo Markovic.

Per al dimecres 4 d’octubre hi ha preparades dues propostes: a dos quarts d'onze del matí hi haurà una sessió de cant coral que oferiran els membres de la Coral de la Gent Gran tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep; i a les set de la tarda, el farmacèutic Joan Lluís Purgimon oferirà una conferència a la sala la Immaculada per explicar la hipercolesterolèmia.

Per dijous 5 d’octubre la Festa de la Gent Gran proposa dues activitats ben diferents. A dos quarts de deu del matí, emmarcada en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, tindrà lloc una ruta per conèixer els arbres singulars de la Seu d’Urgell. L’activitat, que és gratuïta, anirà a càrrec de Jordi Dalmau, i s’iniciarà des del Parc del Cadí.

Per prendre part en aquesta activitat cal fer inscripció prèvia, fins el 28 de setembre, al Consorci d’Atenció a les Persones. Les inscripcions es poden fer de manera presencial o per telèfon trucant al 973 354 102.

A les set de la tarda tindrà lloc una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, a la sala Sant Domènec.

Excursió a la Vall de Núria

Per divendres 6 d’octubre hi ha organitzada una excursió a la Vall de Núria. Els participants pujaran al tren cremallera i prendran part en la visita guiada a la basílica del santuari, el centre d’interpretació i la sala d’exposicions. També pujaran fins al mirador del Pic de l’Àliga amb telecabina i dinaran a Ribes de Freser.

Per anar a aquesta excursió cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones, fins al 28 de setembre. Les places són limitades. El preu de l’excursió, que inclou autocar, visites i dinar, és de 25 euros.

Ball cerdà intergeneracional

La Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell torna a organitzar per dissabte 7 d'octubre, a les 12 del migdia, el ball cerdà intergeneracional, a la plaça de les Monges.

Salutació de l'alcalde i de la regidora de la Gent Gran

Per diumenge 8 d'octubre, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s'iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, amb l'acompanyament de la coral de la Gent Gran.

A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l'actuació del Grup Daura.

A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte institucional, a la sala Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l'actuació del grup d’havaneres ‘A tota vela’.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el Duo Làser. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents.

Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d'Atenció a les Persones. Hi ha temps fins el dia 29 de setembre. El preu és de 23 euros.

Col·laboradors

Un any més la Festa de la Gent Gran compta amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions com Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música, Grup de ball i organització del Ball Cerdà, Bisbat d’Urgell, Joves de la Seu, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Músic Jordi, Grup Daura, Aubèrria i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.