La gent gran de la Seu d’Urgell tanca una setmana festiva “activa i viva”

Més d’un centenar de padrins i padrines participen en la darrera jornada de la Festa de la Gent Gran que celebra la capital alturgellenca.
06-10-2019

Aquest migdia ha tingut lloc a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell l’acte institucional de la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell que ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, i la regidora de Gent Gran, Marian Lamolla, acompanyats pel vicealcalde, Francesc Viaplana, el tercer tinent d’alcalde, Joan Gurrera, i la síndica municipal de greuges, Anna Martí.

Padrins i padrines de la Seu d’Urgell, que han omplert la sala Sant Domènec, han rebut la salutació per part de l’alcalde i de la regidora de Gent Gran, en aquesta jornada que clou una setmana farcida d’activitats que han donat contingut al lema de la festa de les persones grans d’enguany ‘Anys actius, anys vius’.

En el seu parlament, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha volgut fer “un agraïment etern per com heu millorat el nostre món”. El batlle també ha fet una petició a les persones grans de la Seu d’Urgell: “que ens acompanyeu i ajudeu amb els vostres coneixements i consells per seguir millorant la Seu i tota la nostra societat”.

‘Anys actius, anys vius’

Per la seva part, la regidora de Gent Gran, Marian Lamolla, ha manifestat en la seva intervenció que al llarg d’aquesta setmana festiva “m’heu ensenyat que realment com diu el lema d’aquest any sou unes persones actives i teniu uns anys ben vius”. Val a dir que avui diumenge la gent gran de la Seu d’Urgell acaba una setmana que ha viscut i conviscut a través d’activitats molt diverses com música, xerrades informatives dedicades a la salut, una excursió a Salàs de Pallars, visita a la Cooperativa, dinar a la Parc del Segre, programa a RàdioSeu, taller de musicoteràpia i el ball cerdà intergeneracional. “Jo, que les he seguit totes, us asseguro que admiro la vitalitat i les ganes que hi poseu”, ha reblat Lamolla.

El colofó de l‘acte central de la Festa de la Gent Gran l’ha protagonitzat l’actuació de l’Orquestrina Trama, formada per joves músics de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que ha ofert un concert de música tradicional del Pirineu. I com cada any, abans del dinar de germanor, més d'un centenar de padrins i padrines s’han fet la foto de família davant la façana de l’Ajuntament amb les autoritats municipals.

Seguint la tradició, un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, i un ball popular aquesta tarda amb el Duo Làser, tancaran a la Festa de la Gent Gran 2019 de la Seu d’Urgell.

Col·laboradors

Un any més, la Festa de la Gent Gran ha estat organitzada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i ha comptat amb la col·laboració del Consell Municipal de Gent Gran, Esplai de la Gent Gran, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música i Conservatori de Música dels Pirineus, Grup de ball i organització Ball Cerdà, Bisbat d’Urgell, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana Europea de la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Creu Roja, Músic Jordi, Cooperativa Cadí, Cristina Aguar, Elisa Farré, alumnes del PTT i Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell.