La gent gran de la Seu d'Urgell tanca la seva festa anual amb molta participació

: La Festa de la Gent Gran ha celebrat avui diumenge la seva darrera jornada amb un acte central a la sala Sant Domènec on s'han donat cita els padrins i padrines de la ciutat. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, juntament amb la regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, han fet la tradicional salutació institucional davant d'una sala plena de gom a gom.
04-10-2015

Bonet ha obert l'acte dirigint-se a les persones del col·lectiu de la gent gran de la Seu d'Urgell tot remarcant "la importància de fer-se gran, que l'envelliment és un èxit de la nostra societat". La regidora de la Gent Gran ha animat als padrins i padrines a gaudir d'un bon envelliment: "no us quedeu a casa, gaudiu de la família, dels amics i de la societat". Montserrat Bonet també ha explicat que des de la Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu i des del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell se seguirà organitzant activitats i propostes adreçades a les persones grans de la ciutat i la comarca. "Ho volem seguir fent des de la proximitat, estem oberts a les vostres propostes per tal que la vostra participació sigui ben activa".  

Per la seva part, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha volgut agrair a tots els agents implicats per la feina d'organització i programació per poder celebrar la Festa de la Gent Gran al llarg d'aquesta setmana. Batalla ha ressaltat que els actes programats per aquesta setmana dedicada a la gent gran han estat "molt participatius". "Amb l'organització d'aquesta Festa de la Gent Gran es vol posar a l'aparador un col·lectiu de la ciutat molt important, ja que sou persones actives, participatives, en definitiva, sou el cor de la ciutat". L'alcalde urgellenc ha abundat en aquest sentit remarcant que "la ciutat necessita la perspectiva de la gent gran".  

El colofó a l'acte central a Sant Domènec l'ha posat l'actuació de l'actuació de l'Esbart Dansaire Valls del Nord d'Andorra.  

La darrera jornada festiva s'ha iniciat a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, presidida per mossèn Parés i amb l'acompanyament de la coral de l'Esplai de la Gent Gran. El matí ha continuat amb una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, que ha estat amenitzada amb l'actuació del número musical Mary Poppins

La Festa de la Gent Gran ha finalitzat, tot seguint la tradició, amb un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, amb ball de tarda i berenar pels assistents. 

La Festa de la Gent Gran 2015 ha comptat amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions com l'Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, el Club de Petanca de la Seu, la Fundació Sant Hospital, la Llar de Sant Josep, RàdioSeu, l'Escola Municipal de Música, l'Esbart Valls del Nord, el grup de ball i organització del Ball Cerdà, Lourdes Fernández i balladores i balladores, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya i l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.