La jornada tècnica de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu se centrarà en el Parmigiano Regginao, formatge amb marca patrimonial

Activitat adreçada als i les professionals del sector làctic, que compta amb la col·laboració de la Fundació Alícia, obrirà el programa de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell.
04-10-2019

La Jornada Tècnica que se celebra en el marc de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell se centrarà en aquesta edició en l’impuls d’una marca patrimonial en el sector làctic com és el Parmigiano Reggiano, exemple que des de fa 85 anys un consorci ho tutela i salvaguarda.

La jornada, punt d’inici de la 25a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, tindrà lloc el divendres 18 d’octubre a partir de les tres de la tarda a la carpa de l’aula de tast del recinte firal, que serà presentada per la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font.

Aquesta jornada començarà amb la sessió El factor humà: les històries, les competències i les experiències del ‘sistema’ Parmiggiano Regginao, que anirà a càrrec d’Angela Barusi, gerent de Forma Libera i representant a Espanya del Consorzio Parmiggiano Reggiano. La jornada tècnica seguirà amb la sessió Sempre únic, mai igual amb el testimoni de Giovanni Minelli, titular de la formatgeria Nuovo Malandrone de Pavullo (Mòdena), que seguirà amb l’activitat Un món de sensacions, un tast vertical de diferents maduracions de Parmiggiano Regginao, guiat també per Minelli.

La cloenda de la jornada tècnica, a dos quarts de sis de la tarda, anirà a càrrec de Jordi Parramon, director de l’Escola Agrària del Pirineu.  

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Escola Agrària del Pirineu, trucant al telèfon 973 352 358  o enviant un correu electrònic a amalia.sanz@gencat.cat

També hi ha la possibilitat d’inscriure’s a través del servei de preinscripcions a jornades PATT del portal RuralCat en aquest enllaç ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Cal remarcar que aquesta jornada tècnica, adreçada als i les professionals del sector làctic, compta amb la col·laboració de la Fundació Alícia.