La Marxa Pirineu celebrarà diumenge la seva 26a edició amb condicions immillorables de neu

L'organització preveu que sigui la més exitosa dels últims anys, gràcies a la quantitat de neu caiguda, a l’augment de practicants i al posicionament de la Pirineu com una de les marxes d’esquí nòrdic més populars del Pirineu.
17-01-2018

El proper diumenge 21 de gener tindrà lloc la Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura. Aquesta popular Marxa arriba ja a la seva vint-i-sisena edició en la que esperem que sigui la més exitosa dels últims anys gràcies a la quantitat de neu caiguda, a l’augment de practicants i al posicionament de la Pirineu com una de les marxes d’esquí nòrdic més populars del Pirineu.

Aquesta tradicional Marxa, única a l’Estat pel fet que surt de l’estació de Lles i arriba a l’estació veïna d’Aransa, ve aquest any acompanyada de molta neu i de unes condicions immillorables i on de ben segur es podrà mantenir el circuit en la seva totalitat, arribant la cursa llarga fins el Mirador d’Aransa.

La cursa consta de 2 distàncies la de 14 i la 25 km, i es consolida la categoria familiar en que 3 membre de una mateixa família es poden inscriure i participar de manera conjunta.

La Marxa Pirineu aposta per preus populars a partir de 15€ per la categoria familiar, i de 19€ per la individual, mantenint el mateix preu per la distància llarga o curta. La inscripció inclou el transport en bus de Lles, poble a la sortida a l’estació de Lles, i el retorn des de l’arribada a Aransa fins al punt de sortida. A més a més, els punts de avituallament a Pollineres i l’avituallament a l’arribada a Aransa amb productes del territori i ambientació musical.

En aquesta cursa han confirmat la participació participants com Laura Orgué, que ha estat en el nivell més alt de la competició d’esquí nòrdic i actualment competeix en curses muntanya, al costat de famílies que comparteixen aficions en un gran dia que vol ser la gran festa de l’esquí nòrdic.

Enguany s’ha creat el XCircuit, circuit pirinenc de marxes d’esquí nòrdic. La Marxa Pirineu serà la primera cursa del circuit i l’objectiu d’aquesta iniciativa és tornar al caràcter popular de les marxes d’esquí nòrdic.

D'altra banda, dissabte 20 de gener tindrà lloc la Micro-Pirineus a l’estació d’Aransa, prova d’esprints molt vistosa i exclusiva per a categories infantils. També informar que la Marxa Patufet, posposada al seu moment, ja té nova data, tindrà lloc el 25 de febrer 2017 a Sant Joan de l’Erm.

Val a dir també que Cadí continua com espònsor principal de la Marxa Pirineu o del XCircuit, en la seva línia de donar suport a les competicions esportives.