La projecció del curtmetratge intergeneracional ‘1939. La vetlla’ omple el cinema Guiu de la Seu d’Urgell

Els 11 joves estudiants del curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del PFI-PTT 2016-2017 van rebre l’orla en reconeixement a la seva formació.
09-06-2017

La sala gran de Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell es va omplir ahir al vespre de gom a gom de públic de totes les edats que no es va voler perdre l’estrena del curtmetratge intergeneracional de ‘1939. La vetlla’.

Aquesta pel·lícula és el treball que han realitzat conjuntament membres de l’Esplai de la Gent Gran de la Seu d’Urgell i els alumnes del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT), sota la direcció del professor Àlex Bertran, i que se situa en l’últim any de la Guerra Civil a la capital alturgellenca durant la vetlla del metge del poble.

La projecció d’aquest curtmetratge s’ha emmarcat en l’acte de clausura del curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic dins del PTT-PFI 2016-2017, organitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. 

Lliurament d’orles

La projecció d’aquests curtmetratge, a la mateix escenari de Cinemes Guiu, va ser precedida per l’acte institucional de lliurament d’orles als 11 alumnes que han finalitzat aquest curs.

Els i les joves, acompanyats per la seva tutora, Rosa Montilla, van rebre a mans de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i de la responsable territorial del Pla de Transició al Treball, Eva Ribera, així com de les regidores d’Ensenyament i de Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla i Montserrat Bonet, respectivament, l’acreditació en reconeixement a la seva formació.

Tots 11 alumnes han aprovat el curs, dels quals 8 alumnes han aprovat la prova d’accés al cicle formatiu de grau mitjà. Pel que fa a la inserció laboral, 1 alumnes s’han quedat a treballar a l’empresa on han fet les pràctiques del curs, mentre que un altre participarà en un Workshop Ocupacional al Principat d’Andorra.

Respecte a la inserció educativa, 7 alumnes realitzaran el curs vinent un cicle formatiu de grau mitjà, 3 es matricularan per cursar l’ESO a l’Escola d’Adults; i un altre alumne s’integrarà en cursos de formació del programa Joves per l’Ocupació. 

Els i les joves del curs del PTT han adquirit coneixements teòrics i pràctics de les branques professionals d’auxiliar de comerç, oficina i atenció al públic. Els alumnes han pogut fer les seves pràctiques en un total de 13 empreses de la Seu d’Urgell.

El PTT és una línia de formació que facilitat la inserció laboral i la continuïtat educativa a joves que no hagin obtingut el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).