La Seu d’Urgell acull, per cinquè any consecutiu, la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’

Demà dissabte 7 de març, de 10 a 14 hores, es podrà donar sang a l’autobús instal·lat a la plaça dels Oms, amb la participació del parc de Bombers de la Seu que realitzaran maniobres d’exhibició de rescat urbà.
06-03-2020

El parc de Bombers de la capital de l’Alt ’Urgell a través de l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de la Seu s’ha sumat per cinquè any consecutiu a la campanya solidària ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’ que organitza Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, i que durant tot aquest mes de març es portarà a terme en 35 municipis del país, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Així, la jornada de col·lecta de sang a la Seu d’Urgell se celebrarà demà dissabte 7 de març, de deu del matí a dues del migdia, a la plaça dels Oms on hi haurà ubicat l’autobús del Banc de Sang, vehicle especialment habilitat per poder realitzar les extraccions. Per donar sang cal portar un document identificatiu oficial i no venir en dejú.

Maniobres d’exhibició de rescat urbà

Una edició més, els bombers del parc de la Seu d’Urgell, a més a més d’acompanyar als ciutadans que vulguin donar sang, també amenitzaran aquesta jornada solidària amb la realització de maniobres d’exhibició de rescat urbà que tindran lloc a la mateixa plaça dels Oms.

Aquesta activitat que oferiran els bombers de la Seu d’Urgell s’emmarca en l’objectiu de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ de crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar a augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Pel que fa a l’històric de donacions a la Seu d’Urgell de les quatre edicions anteriors, la capital alturgellenca va rebre un total de 166 donacions: 28 l’any 2016, 39 l’any 2017, 50 l’any 2018 i 49 donacions l’any 2019.    

6a edició de la campanya

Aquesta és la sisena edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments del país. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.

En total, seran 35 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’excarceració en accidents de trànsit, per citar-ne només alguns exemples.

Serà l’edició amb més campanyes i amb més parcs de bombers participants, més d’una cinquantena. Els municipis de Solsona -població on avui divendres s’ha inaugurat aquesta sisena campanya- Hostalric, Platja d’Aro, Tordera, Maçanet de la Selva o La Pera s’estrenen en aquesta edició.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.