La Seu d’Urgell aposta per la transició cap al vehicle elèctric

Inaugurat un nou punt de recàrrega de PEUSA al carrer Bisbe Benlloch, que subministra energia de manera simultània i gratuïta a dos cotxes elèctrics, i que se suma al que està en funcionament des de fa dos anys al passeig Joan Brudieu.
26-06-2018

La Seu d’Urgell ha celebrat aquesta tarda una jornada dedicada a la mobilitat elèctrica al nostre territori amb la inauguració del nou punt de recàrrega que la companyia elèctrica local PEUSA ha instal·lat recentment al carrer Bisbe Benlloch.

El nou punt de subministrament dóna energia elèctrica de manera simultània i gratuïta a dos vehicles mitjançant un sistema semi-ràpid, que pot ser extensible fins a 6 punts de recàrrega en aquest mateix espai.

Aquest nou punt de subministrament d’energia elèctrica per a cotxes se suma al que ja es va instal·lar fa dos anys al passeig Joan Brudieu de la ciutat. A més a més, juntament amb aquests punt estàndards, la Seu d’Urgell compta des fa unes setmanes d’un punt de recàrrega superàpid de TESLA, ubicat també al carrer Bisbe Benlloch.

En l’acte inaugural, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha manifestat al respecte que “PEUSA, en col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la instal·lació d’aquests nous punt de recàrrega, la ciutat fa una aposta per la transició cap al vehicle elèctric, en detriment del vehicle que funciona amb petroli”. L’alcalde de la ciutat ha remarcat al respecte que “si bé tots els vehicles elèctrics de la Seu i territori són corporatius, estem convençuts que el seu ús s’anirà ampliant en l’àmbit particular. Per això -ha afirmat Batalla- la Seu d’Urgell ha d’estar preparada per al creixement de vehicles elèctrics no només institucionals sinó dels particulars”. L’alcalde urgellenc que s’ha congratulat per l’aposta d’energia neta i sostenible que està realitzant PEUSA, ha animat a tothom d’anar fent aquesta transició cap a la mobilitat elèctrica a la Seu i al Pirineu.

Per la seva part, el president de PEUSA, Ventura Rebés, ha remarcat que “l’energia que subministrem és cent per cent verda, renovable i totalment gratuïta”. Rebés ha agraït la disposició i el compromís de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per afavorir la instal·lació de punts de recàrrega i la seva aposta per l’energia verda.

Al seu torn, la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maria Assumpta Farran, ha subratllat que “ens trobem en una revolució energètica”, i ho ha comparat amb el pas cap al cotxe de combustible, però que “aquesta està sent molt més ràpida”. Farran ha agraït tant a PEUSA per la seva aposta d’una energia quilòmetre zero i renovable, així per fer una connexió fàcil, com a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell facilitar la instal·lació d’aquestes infraestructures.

La segona part d’aquest acte dedicat al vehicle elèctric ha seguit amb la taula rodona ‘Impulsem la mobilitat elèctrica al Pirineu’, moderada per Irene Bartol, secretària general d’ASEME i sòcia de Prat Rubí Advocats, i on hi han participat l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, la directora de l’ICAEN, Maria Assumpta Farran, el president de PEUSA, Ventura Rebés, EV Business Developmnet de Nissan, Ricard Gey, i el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich.