La Seu d’Urgell celebrarà una revetlla de Sant Joan ‘diferent’ sense perdre l’essència de la festa

Amb un espectacle pirotècnic que s’iniciarà a les 23 hores des de la Torre Solsona, a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell, que els urgellencs i urgellenques podran gaudir des dels balcons, places i horts.
19-06-2020

El pròxim dimarts 23 de juny, la Seu d’Urgell celebrarà la revetlla de Sant Joan però enguany d’una manera ‘diferent’ per tal d’adaptar-se a les mesures de seguretat i sanitàries marcades per la pandèmia de la Covid-19.

L’element central de la revetlla seguirà sent el foc però d’una manera diferent. Així, la celebració de la Nit de Sant Joan consistirà en un espectacle pirotècnic, que s’iniciarà a les onze de la nit des de la Torre Solsona, a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell que l’encendran amb la Flama del Canigó que farà arribar Òmnium Cultural. Aquest espectacle de llum i foc es podrà gaudir des de tots els punts de la ciutat.

Respecte a la celebració d’aquest Sant Joan ‘diferent’, el regidor de Festes i Tradicions de l’ajuntament urgellenc, Carlos Guàrdia, explica que “la situació causada per la pandèmia de la Covid-19 ens ha obligat a adaptar la tradicional revetlla de Sant Joan, que marca l'inici del solstici d'estiu. Des de Protecció Civil, conjuntament amb els representants del sector cultural i de la pirotècnia, han proposat una reorientació de la campanya de la revetlla de Sant Joan per poder-la fer amb la màxima seguretat d'acord amb les mesures de protecció i higiene corresponents”.

Guàrdia afegeix que “enguany, tot i que no podrem gaudir de la foguera i de l'ambientació musical posterior, des de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell volem que la ciutadania gaudeixi d'aquesta nit, des del balcó de casa, des de l'hort o des de la plaça, amb amics, família o veïns”.

Cal remarcar que l’accés a la Torre Solsona estarà tancat al públic durant la nit de Sant Joan.