La Seu d’Urgell commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona’92 amb una exposició i un llibre

El 27 de juliol s’inaugurarà la mostra la sala Sant Domènec. En el mateix acte es presentarà el llibre "Els Jocs Olímpics de 1992 i el Parc del Segre", escrit per Ramon Ganyet.
22-06-2017

La Seu d’Urgell ha organitzat un programa d’actes per commemorar els 25 anys dels Jocs Olímpics Barcelona’92 que es concentren en una exposició i l’edició d’un llibre dedicats a la capital alturgellenca que va ser Subseu Olímpica amb les proves de piragüisme en aigües braves.

El 1992 Barcelona i la Seu d’Urgell van viure uns dies històrics pel desenvolupament de la ciutat i pels esports. Les infraestructures van millorar, es va construir el parc olímpic i l’eslàlom va incorporar-se definitivament al programa del Comitè Olímpic Internacional.

Per a recordar-ho de nou s’ha programat, amb col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, una exposició sobre quan la Seu va tocar el cel, així com l’impacte de la instal·lació olímpica del Parc del Segre sobre l’evolució de la disciplina de l’eslàlom en aigües braves en la nostra ciutat. La inauguració d’aquesta mostra tindrà lloc el dijous 27 de juliol a la sala de Sant Domènec, que comptarà amb la presència de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI).

L’exposició, que constarà de material gràfic i altres elements, s’estructurarà seguint un itinerari que anirà des dels anys previs als Jocs, els propis Jocs i el llegat posterior de l’esdeveniment, tant a nivell esportiu com per a la ciutat. 

El mateix dia de la inauguració d’aquesta mostra es presentarà el llibre “Els Jocs Olímpics de 1992 i el Parc del Segre”, de Ramon Ganyet, director de la Subseu Olímpica de 1992. Aquest volum, que recull la història del Parc Olímpic del Segre,  s’editarà en tres idiomes en col·laboració amb la Diputació de Lleida.

L’exposició es podrà visitar fins el dissabte 9 de setembre, dia en que tindrà lloc l’acte de cloenda de la mateixa, i es comptarà amb la presència de tots els equips participants en la Copa del Món que precisament aquell cap de setmana s’estarà celebrant al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell.

Des de l’organització dels actes commemoratius es convida a tothom a participar-hi, i molt especialment a totes aquelles persones que van fer l’equip’92 que va contribuir tan decisivament a l’organització dels millors Jocs Olímpics de la història.