La Seu d’Urgell continua com una de les capitals de comarca amb millor índex de seguretat ciutadana de Catalunya

La mitjana de fets delictius a la Seu d’Urgell és de 28,9 per cada 1.000 habitants, mentre que la de Catalunya és 75 per cada 1.000 habitants.
03-05-2018

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament urgellenc la sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell on s’ha presentat el balanç de les actuacions policials realitzades a la capital alturgellenca entre el mes d’abril de 2017 i març de 2018.

La sessió ha estat presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, i on hi han participat els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guardia Civil a la nostra ciutat.

De les xifres objectives obtingudes arran de les diferents actuacions policials realitzades en el període de temps avaluat se’n desprèn que la Seu d’Urgell contínua, un any més, sent una de les capitals de comarca del país que gaudeix d’un índex més alt de seguretat ciutadana. Així ho confirma la mitjana dels fets delictius que tenen lloc a nivell de tot Catalunya, que és del 75 per cada 1.000 habitants, amb la mitjana de la Seu d’Urgell, que és de 28,9 per cada 1.000 habitants. Al respecte, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que “es continuarà treballant per mantenir i millorar encara més la seguretat ciutadana, així com la qualitat de vida dels urgellencs i urgellenques, adaptant-nos als nous reptes que la societat ens planteja”.

Augment dels fets delictius via Internet

Els fets delictius (robatoris amb força o amb violència) perpetrats a la Seu d’Urgell es mantenen en xifres mínimes, és a dir, igual o més baixes que en el mateix període avaluat l’any passat, mentre que han augmentat les estafes, especialment en compres realitzades per Internet.

Pel que fa a les actuacions realitzades per la Policia Municipal de la Seu d’Urgell, cal remarcar que ha obert 40 expedients sancionadors per sorolls i convivència ciutadana i 85 per control de gossos.

Pel que fa al control de trànsit i mobilitat viària, la Policia Municipal ha interceptat 8 infraccions per superar la velocitat marcada i 15 infraccions en controls d’alcoholèmia. També s’han penalitzat 1.376 infraccions més relacionades en d’altres àmbits de la mobilitat i la seguretat del trànsit.   

Val a dir que en aquest darrer any s’ha experimentat un lleuger descens de l’accidentalitat pel que fa al trànsit urbà.

D’altra banda, la Policia Nacional i la Guardia Civil també han presentat el seu respectiu balanç de la tasca en les seves competències com estrangeria, expedició de documentació, control fiscal, frontera, entre d’altres.

Objectius

La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell s’ha marcat diversos objectius com el control per disminuir els problemes de convivència que es puguin produir durant la nit; augmentar la prevenció davant de possibles estafes per Internet a través de formació adreçada a tot tipis de col·lectius.

Altres accions que aplicarà l’Ajuntament de la Seu d’Urgell aquest any 2018 és el control del ADN dels excrements de gossos que no es recullin de la via pública i la instal·lació de càmeres en diferents punts de la ciutat.