La Seu d’Urgell dóna la benvinguda als Mundials de Canoe Eslàlom

Palistes d’arreu del món han omplert els carrers de la ciutat durant la inauguració dels Mundials, que se celebraran del 10 al 12 de juny. L’acte ha estat marcat per un ambient festiu, amb animacions i una actuació de dansa contemporània inspirada en els moviments de l’eslàlom.
09-06-2016

Aquesta tarda s’ha inaugurat la Copa del Món de Canoe Eslàlom, competició que durarà fins al diumenge 12 de juny. La cerimònia ha omplert els carrers de la Seu d’Urgell amb centenars d’esportistes, tècnics i espectadors que han seguit la rua, que ha comptat amb 48 països provinents d’arreu del món. Entre l’equip espanyol de la RFEP, que enguany estarà integrat per 14 palistes, destaca la presència dels bascs Maialen Chourraut (K1D) i Ander Elosegi (C1H), els quals tenen possibilitat de fer podi en els Jocs Olímpics de Rio 2016 i repetir el bon resultat obtingut en els JJOO de Londres’12 (on es van classificar tercera i quart, respectivament) i la catalana Núria Vilarrubla (C1D), actual campiona d’Europa, Campiona del Món Sub23 a Foz do Iguaçu (Brasil) i Campiona de la Copa del Món de Pau (França) al 2015. 

L’ambient esportiu d’aquest gran esdeveniment ha estat present en tot moment i els assistents han gaudit amb les animacions, els nens locals que portaven els noms dels països amb rems i les piragües antigues restaurades que decoren alguns carrers i rotondes de la ciutat. Aquest any, a més, ha comptat amb una novetat molt especial: una actuació de dansa contemporània inspirada en els moviments de l’esàlom. La desfilada ha sortit a les 20.00 h de la Plaça Patalín fins a la Plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell.