La Seu d’Urgell ho té tot a punt per celebrar la inauguració del Campionat del Món de Piragüisme

Aquest pròxim diumenge 22 de setembre, s’iniciarà a les sis de la tarda una cercavila a la plaça dels Oms fins arribar al Palau d’Esports, amb la Colla Gegantera, la Mulassa i la CUCA KAYAK. L’artista Yldor Llach tancarà la cerimònia inaugural amb un espectacle creat per l’ocasió.
19-09-2019

Aquest proper diumenge 22 de setembre tindrà lloc a la Seu d’Urgell la cerimònia inaugural del Campionat del Món de Piragüisme en les modalitats d’eslàlom i descens-sprint (ICF Canoe World Championships) que la capital alturgellenca acollirà del 25 al 29 de setembre al Parc Olímpic del Segre.

El tret de sortida de la inauguració d’aquest important esdeveniment esportiu a nivell mundial s’iniciarà a les sis de la tarda, a la plaça dels Oms, des d’on s’iniciarà la cercavila festiva que protagonitzaran la Colla Gegantera de la Seu d’Urgell, la Mulassa i la CUCAKAYAK.

Tot aquest seguici popular, juntament amb els urgellencs i urgellenques que se sumin a la festa, baixarà pel carrer de Portal de Cerdanya, seguirà pel carrer Dr. Peiró i continuarà pel Camí Ral de Cerdanya fins arribar a les portes del Palau Municipal d’Esports, edifici que albergarà la inauguració oficial d’aquest campionat.  

Cerimònia inaugural

La cercavila finalitzarà davant del Palau d’Esports que albergarà la cerimònia oficial d’inauguració del Campionat del Món de Piragüisme 2019. L’acte s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre amb la desfilada dels 65 equips nacionals -més de 500 piragüistes que prenen part en aquest campionat, amb les seves respectives banderes- a la pista esportiva.

Seguidament tindran lloc els parlaments institucionals que s’iniciaran amb la benvinguda que oferirà l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega. A continuació seguirà el discurs del president de la Real Federación Española de Piragüismo i president del Comitè Organitzador, Juan José Roman Mangas, i tancarà aquest acte protocol·lari el president de la International Canoe Federation (ICF) i membre del Comitè Olímpic Internacional, José Perurena, que donarà per obert els ICF Canoe Canoe World Championships 2019 (Slalom-Wildwater).

Espectacle d’Yldor Llach

La cloenda d’aquesta cerimònia inaugural dels Campionats del Món de Piragüisme la posarà l’actuació de l’artista Yldor Llach que oferirà al públic assistent i als piragüistes un espectacle creat especialment per l’ocasió.