La Seu d’Urgell proposa elaborar un registre de famílies per acollir persones refugiades

El municipi s’ofereix com a poble acollidor de refugiats sirians.
06-09-2015

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell es vol sumar a la creació d’una xarxa ciutadana i d’ajuntaments acollidors de refugiats provinents de Síria.

Amb aquesta decisió, el consistori urgellenc, fa explícit el seu suport a la població siriana afectada pel conflicte bèl·lic que el seu país pateix, i contribuiex a pressionar l’Estat espanyol perquè reaccioni i modifiqui el seu posicionament sobre el repte humanitari i social que pateix la població d’aquell país, i destini els recursos necessaris perquè els diferents territoris puguin acollir les persones que es veuen forçades a fugir-ne.

L’Ajuntament convocarà, de forma imminent, una junta de portaveus per tal d’abordar el tema des del consistori, i tan bon punt es rebin les consignes pertinents per part de la Generalitat de Catalunya, a través de la seva estratègia d’acollida als refugiats, reunirà les entitats del tercer sector que operen al municipi per poder-hi treballar coordinadament.

Des de l’Ajuntament es proposarà, d’entrada, impulsar la creació d’un registre de famílies acollidores de refugiats. El consistori posarà a disposició dels ciutadans, en el moment que s’obri el registre, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i les dependències del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell per tal que les famílies interessades s’hi puguin registrar.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat que “ens posem a disposició, dins de les nostres possibilitats, per tal de prestar la nostra ajuda en un conflicte humanitari que està assolint unes dimensions completament inadmisibles”.