La Seu d’Urgell proposa un estiu cultural i lúdic amb prop de 70 activitats diferents adreçades a tots els públics

Durant els mesos de juliol, agost i setembre es podrà gaudir des d’exposicions de còmics a concerts de música antiga, passant per espectacles de circ i sessions de cinema a la fresca, entre d'altres.
26-06-2019

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa l’Agenda d’Activitats Culturals i Lúdiques de la Seu d’Urgell per als mesos de juliol, agost i setembre que engloba prop de 70 propostes diferents adreçades a tots els públics. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, i del regidor de l’equip de govern, Carlos Guàrdia, juntament amb els tècnics de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, Albert Galindo i Andreu Campillo.

“Aquesta agenda cultural ens ofereix prop d’una setantena d’activitats per poder arribar al màxim nombre possible de públic”, ha explicat el regidor Carlos Guàrdia, qui ha afegit que “l’edició d’aquesta agenda té dos objectius: apropar l’activitat a tothom i donar suport als organitzadors de cadascuna de les activitats que es portaran a terme al llarg d’aquest estiu”.  

L’Agenda Cultural està conformada per totes les activitats que s’organitzen les diferents àrees de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, des de Cultura, passant per Joventut, Esports, Promoció Econòmica, Festes i Tradicions, així com des d'entitats i associacions de la Seu d’Urgell que realitzen actes oberts a tota la ciutadania.

Exposicions a Sant Domènec i a la Cuina

La primera activitat que proposa aquesta agenda cultural és l’exposició que porta per títol ‘2 Camins+1’d’Ernest Altés (escultura) i Joan Ganyet (fotografia), acompanyada de la instal·lació sonora a càrrec d’Arnau Obiols. La mostra es podrà visitar a partir del 2 de juliol i fins el dia 30, a la sala Sant Domènec, i s’inaugurarà oficialment el dimecres 10 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre.  

La següent exposició que acollirà Sant Domènec, del 3 al 30 d’agost, serà ‘Herois i Superherois’ que aplega 310 peces de material de 29 personatges creats entre 1930 (Joe Palooka) fins el 1988 (Tank Girl) de la col·lecció cinematogràfica i documental del cinèfil i col·leccionista de la Seu d'Urgell, Josep Benavent. Aquesta mostra ja ha estat exposada durant més de dos mesos al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria.  

La tercera exposició tindrà lloc del 20 de setembre al 20 d’octubre amb el Fons Esclusa, de Manel Esclusa.

Per la seva part, la sala d’exposicions la Cuina acollirà dues exposicions més. La primera serà una mostra col·lectiva que servirà per celebrar el 50è aniversari del CineClub la Seu, i es podrà visitar del 4 de juliol al 27 d’agost. Val a dir que per celebrar la data exacte del naixement del CineClub el dilluns 11 de juliol tindrà lloc una sessió de cinema a la fresca amb el passi de la pel·lícula Grupo salvaje, de Sam Peckinpah, al pati de la Biblioteca Sant Agustí.  

La segona exposició que es podrà visitar a la Cuina serà la que protagonitzarà l’obra de Núria Riart amb ‘Astoledor. Memòria i emoció’ que es podrà visitar del 13 de setembre al 26 d’octubre.

Espectacles

Aquest estiu també es podrà gaudir de diferents espectacles musicals, teatre i circ  per a tots els públics. En destaca la 44a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que enguany se celebrarà el 26, 27 i 28 de juliol i el 2 d’agost a la Seu d’Urgell, juntament amb Arsèguel,entre d’altres municipis catalans.

El dijous 1 d’agost serà el torn de l’espectacle de circ Sobre rodes, protagonitzat per Yldor Llach, a les deu de la nit a la plaça de Les Monges. Un espectacle de 50 minuts de circ en bicicleta per tots els públics, amb acrobàcies, humor i un gran final.

Un clàssic de cada estiu a la Seu d’Urgell és l’escenificació del Retaule de Sant Ermengol, espectacle medieval de so i llum del segle XI, que tindrà lloc del 3 al 10 d’agost. Per a més informació http://www.retaulesantermengol.com

El dimecres 13 d’agost tornarà el circ amb ‘La desconeguda història de l’altre Geperut de Notre Dame’, una adaptació de la novel·la de Prudenci Bertrana. L’espectacle tindrà lloc a les deu de la nit a la plaça de Les Monges.  

Com activitats prèvies a les Festa Major, el dimecres 20 d’agost, a les set de la tarda, el concert ‘El pot petit’, espectacle familiar i festiu que combina música, titelles i danses amb vuit músics dalt de l’escenari, mentre que dijous 22 d’agost, a les deu de la nit, serà el torn de l’espectacle ‘Una nit amb el Mag Lari’, on el reconegut mag català il·lusionarà i farà riure al públic. Ambdós espectacles tindran lloc al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell.

FeMAP

L’agenda cultural de la seu també inclou, un estiu més, la celebració del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) que enguany celebra la seva novena edició. Com cada any, la Catedral de Santa Maria d’Urgell acollirà el concert inaugural d’aquest certamen musical, concretament el pròxim divendres 5 de juliol, a les nou del vespre, i que enguany Flandes n’és el país convidat, amb l’actuació de l’Ensemble Flandriae-Pyrenaei que interpretarà un repertori de peces barroques de Flandes i Catalunya.

Cal assenyalar que la Seu d’Urgell acollirà un total de 6 concerts que se celebraran en diferents espais emblemàtics de la ciutat durant els mesos de juliol i agost.

D’altra banda, recordar que per al públic juvenil hi ha programades 12 propostes, totes elles gratuïtes, englobades dins del programa INSOMNI d’oci nocturn alternatiu: concerts, visites i caminades guiades, piscina nocturna amb Dj’s, cinema a la fresca, entre d’altres.

Aquesta agenda cultural arribarà a tots els domicilis de la Seu d’Urgell.