La Seu d’Urgell se suma a les Jornades Europees del Patrimoni amb una xerrada sobre el quadre d’Hèrcules i una visita als claustres de la ciutat

Divendres 12 d’octubre, a les 11.30 hores, ‘Descobrint el quadre d’Hèrcules’. Diumenge 14 d’octubre, a les 11 hores, ‘Visita als claustres de la Seu d’Urgell’. Ambdues propostes són gratuïtes i obertes a tothom.
10-10-2018

La capital de l’Alt Urgell se suma a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) amb la celebració aquest cap de setmana de dues propostes gratuïtes obertes a tothom per conèixer en profunditat diversos exemples patrimonials que té la ciutat.

La primera tindrà lloc aquest pròxim divendres 12 d’octubre, dia festiu, amb  ‘Descobrint el quadre d’Hèrcules’, una xerrada a càrrec de Pilar Aláez que ens donarà una visió artística d’aquest quadre i alhora també ens explicarà la relació d’aquest personatge mitològic amb la ciutat d’Urgell. L’activitat s’iniciarà a les 11.30 hores, al mateix Espai Ermengol, museu on es troba exposat actualment aquest quadre.  

La segona proposta inclosa a les JEP a la Seu d’Urgell se celebrarà el pròxim diumenge 14 d’octubre, titulada ‘Visita als claustres de la Seu d’Urgell’. Aquesta visita guiada anirà de la mà de Pilar Aláez i Carles Gascón que ens proposaran una ruta, tot passejant, per la nostra ciutat i visitar els seus claustres: el claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, el de Sant Domènec i el del Racionero. El recorregut també ens donarà una idea de l’evolució històrica i social de la Seu. Aquesta activitat s’iniciarà a les 11 del matí i tindrà inici a l’Espai Ermengol.

Jornades Europees de Patrimoni 2018

L'edició 2018 a Catalunya se celebrarà els dies 12, 13 i 14 d'octubre. Les JEP són la festa del patrimoni i molts dels municipis i entitats d’arreu de Catalunya organitzen activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions, etc.

Es poden consultar aquestes propostes a l'agenda en línia:  patrimoni.gencat.cat/JEP2018  un espai perquè tots els usuaris tinguin al seu abast, sigui a través de l'ordinador o a través d'un dispositiu mòbil, la programació completa de les JEP 2018.