La Seu d’Urgell viatja aquest cap de setmana a l’edat mitjana amb el Mercat Medieval dels Canonges

Demà dissabte i diumenge, 9 i 10 de juny, veïns i visitants hi trobaran una gran oferta gastronòmica amb productes de proximitat i música tradicional del Pirineu.
08-06-2018

La Seu d’Urgell ja ho té tot llest per transportar a veïns i visitants a l’Edat Mitjana, aquest cap de setmana, a través de la 17a edició del Mercat Medieval dels Canonges. 

Aquest esdeveniment medieval, que gaudeix de gran autenticitat perquè té lloc en ple centre històric de la capital alturgellenca, no només ofereix espectacles medievals i parades d’artesania, sinó que enguany fa una aposta important per la gastronomia amb productes de proximitat, combinat amb música tradicional del Pirineu.

Quatre zones gastronòmiques

L’oferta gastronòmica es concentrarà en quatre zones diferenciades dins del mercat medieval: el carrer Santa Maria, amb el Forn Duat i la Creperia La Capibara; el carrer Sant Just amb el Zoco de la Rabha Assat i la cerveseria Lupus; i la placeta de Sant Roc, amb la pizzeria Els Traginers, la cerveseria VIP, cocktails de la Luisa Sala i el bar la Tasca. La Fonda Jové també oferirà un menú medieval durant tot el cap de setmana de mercat.

La Taverna Medieval: menjar i música

El carrer Lluís de Sabater, la quarta zona gastronòmica que oferirà el Mercat Medieval dels Canonges, hi haurà instal·lada la Taverna Medieval on els visitants hi trobaran les ofertes per menjar i beure amb l’associació de productes artesans de la comarca Menja’t l’Alt Urgell, amb menús elaborats amb productes de proximitat; així com també les propostes de menjar i beure d’Arròs a Taula, la Cerveseria VIP, la xurreria Reyner i la Creperia Las Artesanas.

Aquest espai gastronòmic estarà amenitzat durant tot el cap de setmana amb concerts de música tradicional del Pirineu amb els grups Astorets del Pirineu, el Grup de Ranxeres Pirimex, el duet Liv Halum i Ivan Garriga, l’Orquestrina Trama i En Pepón de Bellestar. Val a dir que l’escenari de la Taverna Medieval també restarà obert a músics del Pirineu que vulguin actuar en directe.

Per la seva part, la Coral Signum oferirà un concert de Madrigals i cançons dels segle XV i XVI, a l’Església de Sant Miquel, demà dissabte, a les nou del vespre. L’entrada és gratuïta.

Sopar medieval al Pati Palau

Una altra novetat que presenta el Mercat Medieval dels Canonges d’enguany és la celebració d’un sopar medieval obert a tothom, que tindrà lloc demà dissabte, a partir de les nou del vespre, al Pati Palau, organitzat per l’Associació de Veïns i Comerciants del Casc Antic.

El menú del sopar medieval constarà d’un timbal d’amanides dels Canonges, fideus del pastor Climens i pomes de Palau farcides de crema.

Els tiquets per assistir a aquest sopar es poden adquirir de manera anticipada a: Llenceria Fina, Forn Duat i Perruqueria No t’ho perdis. També es podran comprar el mateix vespre al Pati Palau. El preu el tiquet del sopar és de 16 euros per als adults, i de 10 euros per als nens (fins a 9 anys). L’organització d’aquest sopar medieval anima als comensals a vestir-se de “medieval”.