La Seu d'Urgell, escollida per celebrar l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física

El proper dijous 6 d'abril el Rafting Parc acollirà a un total de 1.200 alumnes urgellencs que participaran d'una vintena de modalitats esportives per promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar.
29-03-2017

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el secretari de Salut Pública, Dr. Joan Guix, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, han presentat avui al Palau Robert de Barcelona les novetats i els actes previstos per la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) 2017, que es commemorarà arreu de Catalunya al voltant del 6 d’abril i que celebrarà l’acte central a la capital de l'Alt Urgell en aquesta data, al costat de múltiples activitats programades arreu del territori català entre l’1 i el 30 d’abril.

Segons ha explicat Albert Batalla, la Seu d'Urgell pel 6 d'abril el Servei Municipal d'Esports de l'Ajuntament ha programat, al Rafting Parc (Parc Olímpic del Segre), per als escolars de primària i secundària activitats d’atletisme, zumba, body combat, orientació i piragües, a banda de tallers d’escalada, slackline, bitlles catalanes, petanca, tir amb arc, malabars, coordinació, acrosport, freestyle, karate, hip hop, bàdminton i golf. A més, les 9.45 hores els 1.200 alumnes que prenen part en les activitats organitzades expressament pel DMAF faran una coreografia conjunta per ballar la cançó del Club Súper 3 “'M'agrada l'esport”.

'Gent Activa, Gent Feliç'

Amb el lema “Gent Activa, Gent Feliç”, l’objectiu de la jornada és promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar, així com remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents. El repte és superar les xifres de participació -més de 208.000 persones, 680 entitats implicades i mig miler d’esdeveniments registrats- del 2016, majoritàriament mitjançant caminades i activitats dirigides.

“Volem que aquesta celebració sigui l’inici d’una petita revolució de l’activitat física, que arrenqui des de les escoles, per tenir una societat més activa i més feliç”, ha dit Gerard Figueras sobre una iniciativa “transversal del Govern al costat de les entitats esportives, educatives i de salut” del país. El secretari general de l’Esport ha subratllat que l’activitat física diària “ens permet viure millor” i que promoure-la augmenta, d’altra banda, el nombre de persones practicants i “els potencials campions”.

Durant la presentació, que ha comptat amb el suport del capità d’handbol del FC Barcelona, Víctor Tomàs; l’esportista paralímpic de tennis taula Jordi Morales i la cuinera Ada Parellada, s’ha descobert el cartell d’aquest any i la campanya de difusió en televisió (càpsula 012) i ràdio, i s’ha explicat la importància d’organitzar i participar en esdeveniments que facin difusió dels missatges del DMAF, que Catalunya celebra per vuitè any consecutiu.