La Seu d'Urgell i Andorra la Vella acolliran els Jocs Special Olympics 2018

La candidatura conjunta entre les dues ciutats pirinenques ha estat l’escollida oficialment per Special Olympics i la Federació ACELL per ser la nova seus Jocs Special Olympics que tindran lloc del 4 al 7 d’octubre de 2018.
21-04-2017

La candidatura conjunta de la Seu d’Urgell-Andorra la Vella ha estat oficialment l’escollida per albergar la nova edició dels Jocs Special Olympics que se celebraran l’any 2018. Així s’ha fet saber després de la reunió de treball mantinguda aquesta tarda a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per part de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, com a principals entitats organitzadores dels Jocs Special Olympics, Special Olympics Andorra com a coorganitzadora i Special Olympics España com a col·laboradora.

La data d’aquest esdeveniment esportiu -el més important per a persones amb discapacitat intel·lectual- serà del 4 al 7 d’octubre de 2018. La competició esportiva es repartirà entre les dues ciutats seu dels Jocs i s’estima l’arribada d’unes 2.500 persones, entre esportistes (tant catalans com d’altres comunitats autònomes i de països estrangers) familiars, voluntariat i la societat civil en general.

A la reunió hi ha estat present Albert Batalla, l’alcalde de la Seu d’Urgell; Marc Pons,  cònsol menor d’Andorra la Vella; Anna Vives, tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc; Àlex Terés, president de Special Olympics Andorra; Enric Blesa, director nacional Special Olympics de España; Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya; Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, i Francesc Martínez de Foix, vicepresident de Special Olympics Catalunya.

Davant d’aquest anunci, Albert Batalla ha manifestat que “és una satisfacció rebre aquest encàrrec perquè suposa un repte organitzatiu que ens fa molta il·lusió”. L’alcalde urgellenc ha remarcat que “conjuntament amb Andorra la Vella, estem convençuts que a través d’aquests Jocs Special Olympics farem una tasca esportiva, social i de territori molt important per la nostra societat i els nostres territoris”.

Els Jocs Special Olympics no són només esport, són també convivència, activitats socials, lleure i sobretot són essencials per aconseguir una major visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i tenir una major inclusió a la societat i una millor qualitat de vida del col·lectiu i de les seves famílies.

Aquesta serà la primera vegada que se celebren uns Jocs en terres de Pirineus. La Seu d’Urgell i Andorra La Vella prenen el relleu a les ciutats de Calella i Barcelona que van acollir els Jocs en el 2014. Els primers Jocs Special Olympics en territori català van ser l’any 1988 a Lleida.

Més endavant es farà la presentació amb les institucions i entitats implicades en l’organització dels Jocs Special Olympics 2018.