La Seu d'Urgell inaugura la campanya 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'

La matinal solidària s'ha celebrat a la plaça dels Oms, on s'ha instal·lat el bus del Banc de Sang, amb una demostració d'excarceració per part dels bombers del parc de la nostra ciutat, seguida per un bon nombre d'urgellencs i visitants.
09-03-2019

Aquest matí la Seu d'Urgell ha inaugurat de manera oficial la campanya 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang', en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla; la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer; el director del Banc de Sang i Teixits de Lleida, Juan Manuel Sánchez; i el caporal i coordinador de la campanya al parc de bombers de la Seu d'Urgell, Xavi Colomés.

Aquesta matinal solidària ha comptat no només amb el Bus del Banc de Sang, on els urgellencs que així ho han desitjat han pogut donar sang, sinó que en aquesta edició també s'ha pogut seguir una demostració d'excarceració per part dels bombers del parc de la Seu que ha estat seguida per un nombrós públic.

D'entre els urgellencs i urgellenques que s'han acostat fins al bus del Banc de Sang, també ho ha fet l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, que ha animat a la ciutadania a participar a la campanya i ha agraït la participació dels col·lectius implicats: "Una vegada més, la Seu demostra la seva solidaritat i volem agrair tothom que fa possible el bon funcionament del Banc de Sang, i en aquest cas concret a Bombers, la seva implicació d'aquesta activitat solidària".

Cinquena edició de la campanya

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits han tornat a organitzar la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”. Com en l’edició anterior, la campanya es realitzarà durant tot el mes de març amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions. Aquesta nova edició va arrencar amb la campanya a Lleida, el dia 1 de març.

Aquesta és la cinquena edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.

En total, seran 28 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’excarceració en accidents de trànsit, per citar-ne només alguns exemples.

Serà l’edició amb més campanyes i amb més parcs de bombers participants, més d’una quarantena. A més, municipis com Gavà, Badalona, Cassà de la Selva, Igualada, Martorell, Camprodon, Sant Cugat, Rubí i Esparreguera s’estrenen en aquesta edició.

Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.