La Seu d'Urgell inicia els actes commemoratius del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

Avui s'ha obert la primera finestra de la pancarta que hi ha instal·lada al mur del civisme de la plaça de Soldevila de la capital alturgellenca. Aquesta pancarta vol sensibilitzar als ciutadans per a construir una Catalunya lliure de violència masclista.
19-11-2015

La Seu d'Urgell ha iniciat avui els actes programats per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista amb l'obertura de la primera finestra de la pancarta Construïm una Catalunya lliure de violència masclista que hi ha instal·lada al mur del civisme de la plaça de Soldevila de la ciutat.

A partir d'avui, i fins el pròxim dimecres, 25 de novembre, s'anirà obrint cada dia una finestra diferent on hi ha escrit un missatge al respecte. El missatge d'avui diu: “Sincerament, tu penses que, per viure l'amor, tot s'hi val?”

La regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Montserrat Bonet, denuncia que “la violència contra la dona segueix sent, malauradament, una pandèmia. Un 70% de les dones de tot el món pateix algun tipus de violència al llarg de la seva vida”. Bonet afegeix que “per això el dia 25 de novembre ens ha de servir per conscienciar i sensibilitzar a tothom sobre aquest tipus de discriminació que pateixen moltes dones”.

25N: acte públic

Per dimarts, 24 de novembre, a les vuit del vespre, hi ha programada una xerrada sobre micromasclismes que tindrà lloc a la sala la Immaculada. La conferència està adreçada a mares i pares, i anirà a càrrec de la psicòloga M. Àngels Babot.

Precisament el dimecres, 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista, s'obrirà la darrera finestra de la pancarta Construïm una Catalunya lliure de violència masclista en un acte públic que tindrà lloc a les 12 del migdia a la mateixa plaça de Soldevila de la Seu d'Urgell. També es llegirà el manifest d'aquesta jornada reivindicativa.

El mateix dimecres, 25 de novembre, a les vuit del vespre, es presentarà el llibre 'La vescomtessa dissortada' de Maria Dolors Guàrdia, en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell.

Dijous, 26 de novembre, de les 12.55 a les 13.50 hores, es realitzarà el darrer acte per commemorar el 25N amb un taller sobre micromasclismes adreçat als alumnes de segon curs de batxillerat i de cicles formatius. El taller estarà dirigit per la psicòloga M. Àngels Babot.