La Seu d'Urgell presenta el Catàleg de Béns Protegits del municipi

Aquest divendres, 8 d'abril, a les vuit del vespre, en un acte públic que tindrà lloc a la sala la Immaculada de la capital alturgellenca.
04-04-2016

Aquest pròxim divendres, 8 d'abril, la sala la Immaculada de la capital alturgellenca acollirà la presentació pública del Catàleg de Béns Protegits de la Seu d'Urgell, en un acte obert a tothom que s'iniciarà a les vuit del vespre.

El catàleg ha estat elaborat per l'historiador urgellenc Carles Gascón, juntament amb els arquitectes Joan Marquet i Marc Vidal.

La presentació d'aquest catàleg anirà a càrrec del mateix Carles Gascón que farà una visió històrica de la Seu d'Urgell a través dels 115 elements que inclou aquest treball, i una breu introducció sobre què és aquest inventari.

Val a dir que aquest catàleg es troba en període d'exposició pública, sent aquest acte de presentació un vessant més d'aquesta, i que té com a objectiu donar possibilitat als urgellencs i urgellenques a conèixer que representa aquest treball.

El catàleg

El Catàleg de Béns Protegits de la Seu d'Urgell esdevé una eina tècnica de treball per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, un document normatiu que permet protegir el patrimoni més significatiu del municipi, és a dir, de la Seu, de Castellciutat i dels barris.

Els 102 béns del catàleg, segons la seva naturalesa i el tipus de valors associats, estan classificats en tres categories:

  • Bé Cultural d'Interès Nacional: 17 elements

  • Bé Cultural d'Interès Local: 51 elements

  • inventari municipal: 34 elements

Aquest catàleg també inclou 13 altres elements que s'emmarquen dins dels jaciments arquitectònics i paleontològics.