La Seu d'Urgell torna a celebrar la Festa de la Gent Gran, enguany amb el lema 'Posa-hi oli'

Del 28 de setembre al 4 d'octubre la gent gran urgellenca gaudirà d'una quinzena d'activitats culturals, lúdiques i esportives.
16-09-2015

Posa-hi oli” és el lema de la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell per aquest any que tindrà lloc del dilluns 28 de setembre al diumenge 4 d'octubre per commemorar, un any més, el Dia Mundial de la Gent Gran.

La Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu ha organitzat un programa carregat de tot tipus d'activitats adreçades a les persones grans de la ciutat que durant tota una setmana podran participar i gaudir d'activitats culturals, lúdiques i esportives.

La regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, manifesta que “aquesta festa de la gent gran és ja tota una tradició a la nostra ciutat. Desitgem que les persones grans participin, gaudeixin i visquin de tot allò que hem preparat de manera activa, ja que hi ha propostes per a tothom”.

El programa

Les activitats programades s'iniciaran dilluns 28 de setembre, a les onze del matí, amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital. A dos quarts de dotze del migdia, es realitzarà una visita a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i a les dues tindrà lloc un dinar de germanor que comptarà amb l'actuació de 'Daura'.

Per dimarts 29 de setembre, a les 12 del migdia, s'emetrà una tertúlia a RàdioSeu que servirà per presentar el programa de la Festa de la Gent Gran d'enguany. A dos quarts de cinc de la tarda se celebrarà el ja tradicional campionat de petanca i bitlles a les pistes municipals de petanca de la Seu. Hi haurà berenar amb coca i beguda per als participants.

Per al dimecres 30 de setembre hi ha preparades dues propostes: a partir de dos quarts d'onze del matí hi haurà dues sessions de cant coral que oferiran els membres de la Coral de l'Esplai de la Gent Gran tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep.

Per a dos quarts de set de la tarda hi ha organitzat un taller de ball-aerodance, dirigit per Lourdes Fernández, que es farà a la sala blava del Palau d'Esports. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia que és gratuïta. Les inscripcions s'han de fer al Consorci d'Atenció a les Persones de manera presencial o per telèfon (973 354 102) fins el dia 28 de setembre Hi ha 30 places disponibles.

Dia Mundial de la Gent Gran

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Gent Gran, dijous 1 d'octubre, hi ha preparades dues propostes ben diferents: una de física, i l'altra, musical. A les onze del matí, es realitzarà l'activitat física, que també s'emmarca en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i consistirà en la descoberta de la història del Parc del Segre amb una caminada guiada i una explicació a càrrec de Carles Martin. L'activitat és gratuïta.

A les set de la tarda tindrà lloc una actuació musical a càrrec de les alumnes de l'Escola Municipal de Música a la sala Sant Domènec. L'entrada és gratuïta.

Excursió a Tarragona

Per divendres 2 d'octubre hi ha organitzada una excursió a Tarragona. La gent gran de la Seu d'Urgell gaudirà d'una visita guiada per la Tarragona panoràmica fent un viatge a l'antiga Tarraco, visitant el Pretori i el Circ Romà.

Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia, fins el 25 de setembre, al Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, a la primera planta del centre cívic El Passeig de la Seu. Les persones que s'apuntin a la sortida caldrà que conservin el resguard del pagament i portar-lo el mateix dia del viatge. Les places són limitades per ordre d'inscripció. El preu de l'excursió és de 20 euros que inclou l'autocar, les visites i el dinar.

Dissabte 3 d'octubre a les 12 del migdia tindrà lloc el ball cerdà intergeneracional a la plaça de les Monges.

Salutació de l'alcalde i de la regidora de la Gent Gran

Per diumenge 4 d'octubre, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s'iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, presidida per mossèn Parés i amb la coral de l'Esplai de la Gent Gran.

A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l'actuació del número musical Mary Poppins.

A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte principal, a la sala de Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l'actuació de l'Esbart Dansaire Valls del Nord d'Andorra.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda hi haurà ball popular amb 'Bugatti Tercet'. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents.

Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d'Atenció a les Persones. Hi ha temps fins el dia 28 de setembre. El preu és de 21 euros.

Un any més la Festa de la Gent Gran compta amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions com l'Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, el Club de Petanca de la Seu, la Fundació Sant Hospital, la Llar de Sant Josep, RàdioSeu, l'Escola Municipal de Música, l'Esbart Valls del Nord, el grup de ball i organització del Ball Cerdà, Lourdes Fernández i balladores i balladores, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya i l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.