La Transpyr Coast to Coast 2017 inclou, un any més, la Seu d'Urgell com arribada i sortida d'etapa

La capital de l'Alt Urgell serà els dies 12 i 13 de juny final i inici de la segona i tercera etapa d'aquesta cursa ciclista.
03-02-2017

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha ratificat la participació de la nostra ciutat, per vuitè any consecutiu, a la Transpyr, prova ciclista que creua els Pirineus, unint Catalunya, Aragó, Navarra i el País Basc. Així ho han confirmat avui conjuntament l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el director i el director tècnic de Transpyr, Francesc Sallent i Oriol Sallent, respectivament.

La Seu d’Urgell rebrà la Transpyr Coast to Coast en la segona jornada de la prova, el dilluns 12 de juny, a la plaça dels Oms, en l’etapa en què els ciclistes arribaran de Camprodon, i acollirà la sortida de la tercera etapa, el dimarts 13 de juny, des de la zona esportiva, quan la prova enfilarà camí d’El Pont de Suert en una etapa de 114 km i 3.200 metres de desnivell positiu i 2.885 de negatiu.

Transpyr Coast to Coast 2017, en el Top10 mundial

La Transpyr Coast to Coast 2017 consta de 7 etapes que es distribuiran entre el 11 i el 17 de juny. Les etapes seran: Roses-Camprodon (11 juny); Camprodon-La Seu d'Urgell (12 juny); La Seu d'Urgell-El Pont de Suert (13 de juny); El Pont de Suert-Ainsa (14 juny); Ainsa-Jaca (15 juliol); Jaca i Burguete-Roncesvalles (16 juny); i Roncesvalles-Hondarribia (17 juny). La prova ofereix, com en les darreres edicions, la Transpyr Gran Raid MTB per bicicletes de muntanya i la Transpyr Backroads per a bicicletes de carretera.

El gran atractiu del recorregut, l’alt nivell d’organització i el grau de satisfacció que han experimentat els participants en les edicions anteriors han fet que National Geographic Aventura hagi considerat la Transpyr com una de les deu millors curses de MTB de tot el món. En aquest club selecte, i segons la prestigiosa revista, hi són també la British Columbia Bike Race (Canadà); la Moab Epic Mountain Bike Adventure Race (Utah, EE.UU.); la Ruta de los Conquistadores (Costa Rica); la Yak Attack (Nepal); la Crocodile Trophy (Austràlia); la Absa Cape Epic MTB Race (República de Sudàfrica); la Mongolia Bike Challenge (Mongòlia); la Bike Transalp (Àustria, Suïssa i Itàlia) i la Iron Bike (Itàlia).

Transpyr Tours, la Transpyr feta a mida

La gran novetat de 2017 és la posada en marxa de la Transpyr Tours. Es tracta d’un producte turístic que oferirà els amants de la bicicleta poder gaudir de les etapes de la Transpyr al llarg de tot l’any, contractant mitjançant l’agència de viatges oficial de Transpyr, els serveis necessaris per poder gaudir del recorregut de la cursa fet a mida, triant l’època de l’any i el recorregut que es vulgui. Aquesta és una iniciativa que els organitzadors de la prova porten treballant des de fa algunes edicions i que permetrà que l’impacte de la Transpyr en el territori s’allargui més enllà dels dies de la prova. En aquest sentit, la Seu d’Urgell és un dels municipis que ja disposa d’una infraestructura preparada per acollir i oferir aquest producte turístic, amb recorreguts senyalitzats, centre BTT i allotjaments Bike friendly que ofereixen serveis especialitzats per als aficionats a la bicicleta. 

Més informació a http://www.transpyr.com i http://www.transpyroad.com/