La trobada de germanor de residències obre dilluns la Festa de la Gent Gran

Els padrins i padrines encara es poden inscriure’s a la quinzena d’activitats, que amb el lema ‘Engresca’t, se celebraran del 26 de setembre al 2 d’octubre per commemorar el Dia Mundial de la Gent Gran.
23-09-2016

Aquest pròxim dilluns 26 de setembre, a les onze del matí, la Seu d’Urgell iniciarà la Festa de la Gent Gran 2016 amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital per visitar els Arxius del Bisbat d’Urgell i a l’Esplai de la Gent Gran. Els avis i àvies culminaran aquest encontre amb un dinar de germanor amenitzat amb l'actuació del músic ‘Jordi’.

El mateix dilluns, però a les set de la tarda, hi ha organitzada la xerrada ‘Què cal saber de la hipertensió arterial’ que anirà a càrrec del farmacèutic Joan lluís Purgimon. La conferència es farà a la sala de la Immaculada.

Per dimarts 27 de setembre, a les 12 del migdia, s'emetrà una tertúlia a RàdioSeu que servirà per presentar el programa de la Festa de la Gent Gran d'enguany. A dos quarts de set de la tarda tindrà lloc un taller gratuït de ball que serà conduït per Lourdes Fernández, de l’Associació de Ball i Dansa de la Seu d’Urgell. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones fins el dia 26 de setembre. Les inscripcions es poden fer de manera presencial o per telèfon trucant al 973 354 102.

‘Per un bon tracte a les persones grans’

Per al dimecres 28 de setembre hi haurà, a partir de dos quest d’onze del matí,  concert de cant coral que oferiran els membres de la Coral de l'Esplai de la Gent Gran tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep.

A les cinc de la tarda se celebrarà un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula ‘Nuestro último verano en Escocia’. L’entrada és gratuïta i tindrà lloc a la sala la Immaculada i anirà a càrrec de l’Obra Social ‘la Caixa’. Aquest cinefòrum s’emmarca dins la campanya ‘Per un bon tracte a les persones grans’.

Per dijous 29 de setembre hi ha preparades dues propostes ben diferents: una de física, i l'altra,  musical. A dos quarts de deu del matí, s’iniciarà l'activitat física, emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i consistirà en una visita guiada a la Torre Solsona. L’activitat, que és gratuïta, anirà a càrrec de l’historiador urgellenc Carles Gascón, i s’iniciarà des de la font del passeig Joan Brudieu.

Per prendre part en aquesta activitat cal fer inscripció prèvia, fins el 28 de setembre, al Consorci d’Atenció a les Persones. Les inscripcions es poden fer de manera presencial o per telèfon trucant al 973 354 102.

A les set de la tarda tindrà lloc una actuació musical a càrrec del cor de noies ‘Noves Veus’ de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i de la Coral de l’Esplai de la Gent Gran. Aquest acte tindrà lloc a la sala Sant Domènec.

Excursió a Vic

Per divendres 30 de setembre hi ha organitzada una excursió a Vic on es farà una visita guiada pels carrers del centre històric de la capital d’Osona, i també a la catedral de Sant Pere. Per anar a aquesta excursió cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones, fins al 26 de setembre. Les places són limitades. El preu de l’excursió, que inclou autocar, visites i dinar, és de 17 euros.

La Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell, tot coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Gent Gran, torna a organitzar per dissabte 1 d'octubre, a les 12 del migdia, el ball cerdà intergeneracional, a la plaça de les Monges.

Salutació de l'alcalde i de la regidora de la Gent Gran

Per diumenge 2 d'octubre, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s'iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, presidida per mossèn Parés i amb l'acompanyament de la coral de l'Esplai de la Gent Gran.

A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l'actuació de l’Associació Ball i Dansa de la Seu d’Urgell.

A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte principal, a la sala Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l'actuació del grup d’havaneres ‘La petita Havana’.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el duet musical 'Bugatti’. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents. Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d'Atenció a les Persones. Hi ha temps fins el dia 28 de setembre. El preu és de 22 euros.

Un any més la Festa de la Gent Gran, organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, compta amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions com Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música, Grup de ball i organització del Ball Cerdà, Obra Social ‘la Caixa’, Bisbat d’Urgell, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Associació Ball i Dansa de La Seu d’Urgell i el músic Jordi.