L'Ajuntament de la Seu d'Urgell clausura un pis del centre històric on s'exercia la prostitució

Els agents de la Policia Municipal i dels Mossos d’Esquadra han precintat avui la porta d’entrada d’aquest local i s'hi ha canviat el pany.
22-07-2016

Aquest matí, agents de la Policia Municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i dels Mossos d’Esquadra han portat a terme la clausura del local situat al carrer Canonges, número 9, 1r 1a, on s’exercia la prostitució.

Cap a dos quarts de dotze del migdia, els agents han comprovat que no hi havia ningú en aquest pis, després de trucar diverses vegades al timbre sense que ningú contestés ni obrís la porta. Seguidament, s’han iniciat les tasques de despanyar la porta del local. A l’entrar, els policies han confirmat que no hi havia ningú al seu interior. S’han pogut veure molts indicis que s’hi exercia la prostitució (preservatius, vidres tintats a les portes, parets pintades en colors estridents, etc.), i que tot indicava que s’havia deixat el local a corre-cuita.  

Una vegada finalitzada la inspecció policial de l’interior d’aquest local, s’ha realitzat el precinte de la porta d’entrada d’aquest pis i el canvi del pany.

Procediment seguit

L’actuació policial s’ha realitzat segons l’acord de la Junta de Govern Local del Consistori urgellenc, pres el passat 13 de juny, en el que es va declarar l’execució forçosa i subsidiària de precintar aquest local.

Val a dir també que per clausurar aquest local, prèviament es va sol·licitar al tribunal de Lleida l’autorització per poder fer l’entrada al domicili en qüestió.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d ela Seu d’Urgell del dia 7 de març de 2016 va incoar un expedient per tancament i clausura de l’establiment de prestació de serveis de naturalesa sexual ubicat a la planta primera de l’edifici dels carrer dels Canonges, número 9, per la manca de llicència, i per no complir alguns dels preceptes que legalment han de complir aquest tipus de locals.

Aquest local havia provocat molts problemes als veïns, i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, després de portar a terme tot el procediment administratiu corresponent, ha pogut avui clausurar-lo.