L'Ajuntament de la Seu d'Urgell organitza dues proves d'escalada

El rocòdrom del Parc Olímpic del Segre acollirà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre el primer Trofeu Infantil d’Escalada i l’Open Pirineus 2016.
21-09-2016

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha organitzat per al cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre dues proves d’escalada que tindran lloc al rocòdrom del Parc Olímpic del Segre de la nostra ciutat.

Concretament, dissabte 1 d’octubre se celebrarà el primer Trofeu Infantil d’Escalada que té com a objectiu ser un punt de trobada dels joves escaladors, tant habituals de les competicions oficials de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com dels nous escaladors que s’inicien en aquesta modalitat a través de sales i rocòdroms d’arreu del país.

Aquesta competició té una clara orientació lúdica i participativa, on tot escalador, independentment del seu nivell, pugui escalar i gaudir de les vies i blocs proposats, i alhora compartir una jornada d’esport amb nous companys per compartir tots plegats una intensa trobada d’escalada.

El primer Trofeu Infantil d’Escalada s’iniciarà a les nou del matí amb la rebuda dels participants. De deu a una del migdia tindrà lloc les proves classificatòries. A les dues del migdia se celebraran les finals i a dos quarts de quatre de la tarda es farà el lliurament de premis.

Aquest trofeu consta de sis categories diferents: Sub-9 (nens i nenes nascuts els anys 2008, 2009 i de l’1 de gener al 13 de juny de 2010, és a dir, que tinguin els sis anys complerts; Sub-11 (nens i nens nascuts els anys 2006 i 2007); Sub-13 femení (nascudes els anys 2004 i 2005); Sub-13 masculí (nascuts els anys 2004 i 2005); Sub-15 femení (nascudes els anys 2002 i 2003); i Sub-15 masculí (nascuts l’any 2002 i 2003).

Open Pirineus 2016

L’Open Pirineus 2016 d’Escalada, que se celebrarà el diumenge 2 d’octubre, vol esdevenir una trobada d’escaladors de l’Alt Urgell, tant joves, nens com adults i veterans. Aquest és un open lúdic i participatiu, on tot escalador, independentment del seu nivell, pugui escalar i gaudir de les vies i els blocs que es proposen en aquesta jornada. 

Tots els escaladors que hi vulguin participar podran inscriure’s a la prova el mateix dia durant el transcurs de les proves classificatòries que tindran lloc de deu del matí a cinc de la tarda.  El preu de la inscripció és de 20 euros.

La jornada s’iniciarà a les deu del matí amb la rebuda dels participants. Tot seguit  començaran les proves classificatòries que s’allargaran fins les cinc de la tarda. L’open culminarà a les sis de la tarda amb la celebració de les finals.

En aquest Open hi haurà quatre categories: nens i nenes (de 8 a 14 anys); joves (nois i nies de 14 a 18 anys); absolut masculí i absolut femení (majors de 18 anys).

Tant pel primer Trofeu Infantil d’Escalada com per l’Open Pirineus 2016 és obligatori portar casc i arnés adequats a la morfologia de l’escalador que permeti anar de primer.

Funcionament classificatòries

A les proves classificatòries hi haurà muntades diverses vies d’escalada de dificultat, tant per a escalar de segon com de primer, i diferents blocs. Cada ruta tindrà assignada una puntuació en funció de la seva dificultat.

Totes les categories participaran sobre les mateixes vies i blocs, i el període de classificació serà el mateix per tots.

Només  puntuaran les rutes en les que s’assoleixi el TOP, tant en dificultat com en bloc. Durant el període de classificació es poden fer tants intents com es vulgui. Es tindran en compte el nombre d’intents en cas d’empat.

Cada escalador disposarà d’una fitxa on apuntarà els seus resultats durant les classificacions. La competició no disposarà de jutges oficials.

Al finalitzar el període de classificatòries, passen a la final de cada categoria  els 6 escaladors que hagin sumat més punts, en funció de les vies i blocs dels quals hagin assolit el TOP de cada categoria.

Funcionament a les finals 

Els 6 finalistes de cada categoria disputaran una final sobre una via de dificultat a un sol intent, en la modalitat “a vista” i un problema de bloc, en un temps fixat, i segons la modalitat “a vista”.