L'Ajuntament de la Seu d'Urgell present en la darrera jornada del projecte europeu INNOLACT

La Regidoria de Promoció Econòmica presenta l'experiència de la Fira de Sant Ermengol com a impuls per a la comercialització i el posicionament al mercat dels productes làctics artesanals.
03-05-2019

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha participat avui en la darrera jornada d’INNOLACT, celebrada a Idiazábal (Euskadi), on s’han presentat els resultats d’aquest projecte europeu.

En aquesta sessió, les tècniques municipals de Promoció Econòmica han intervingut en l’apartat dedicat a l’impuls de la comercialització i el posicionament al mercat dels productes làctics artesanals explicant l’experiència de la Fira de Sant de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, esdeveniment que engloba la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

En aquesta jornada hi han intervingut tots els socis que han treballat en aquest projecte. Val a dir que de l’Alt Urgell hi han intervingut Nati Valls, de l’Escola Agrària del Pirineu, que ha presentat la guia sobre el maneig dels animals i la producció de llet; i Salvador Maura, de la formatgeria artesana a Mas d’Eroles d’Adrall, que ha pres part en el tast comentat de formatges elaborats a partir dels coneixements adquirits a través del projecte INNOLACT.

INNOLACT és un projecte cofinançat pel programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que es va iniciar fa tres anys, i que finalitza aquest mes de maig.

Recordem que els socis del projecte INNOLACT provenen de Catalunya, França i Euskadi. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, és un dels 9 socis que en formen part, concretament a través de la Fira de Sant Ermengol, per la millora de la comercialització dels formatges artesans del Pirineu i la innovació de fires.

La resta de socis són: Leartiker, Universitat de Vic, Association des Producteurs Fermiers du Pays Basque, Hazi (Desarrollo Rural, Litoral y Alimentario), Escola Agrària del Pirineu, Lycée Jean Errecart, Ayuntamiento de Iziazabal i Union des Producteurs Fermiers 64.