L'Ajuntament de la Seu torna a col·laborar en la campanya 'Sóc responsable' sobre tinença d'animals de companyia

La iniciativa, que promou la identificació i l'esterilització de gossos, gats i fures, és possible a la capital alturgellenca gràcies a la col·laboració del Centre Veterinari La Seu i el Centre Veterinari MOA.
15-02-2017

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell torna a col·laborar enguany en la campanya 'Sóc responsable' de tinença responsable d'animals de companyia que promou la identificació i l'esterilització de gossos, gats i fures.

Aquesta campanya, iniciativa de la Fundació per a l'Adopció, l'Apadrinament i Defensa dels Animals (FADA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, ofereix la possibilitat als propietaris de gossos, gats i fures de poder identificar a la seva mascota i/o esterilitzar a preus reduïts.

La iniciativa és possible gràcies a la participació dels centres veterinaris col·laboradors que a la nostra ciutat són Centre Veterinari La Seu (Pl. Lleteries 14) i Centre Veterinari MOA (C. St. Joan Baptista La Salle 50).

La campanya, que es va iniciar el passat 1 de febrer, finalitza el 30 d’abril. Per més informació es pot trucar al 93 624 55 38 o bé entrar al web socresponsable.org

Identificació i esterilització de les mascotes

Des de l'Ajuntament urgellenc s'aposta per la identificació, que permet el retorn dels animals als seus propietaris, i l'esterilització, que permet el control de la natalitat, com a eines “imprescindibles” per millorar la gestió dels animals domèstics.

Recordem que la identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris, sent alhora dues eines fonamentals per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre abandonadament de les mascotes. 

El microxip és la millor manera de poder recuperar l’animal en cas de pèrdua ja que permet accedir a la informació del propietari de l'animal. El fet de poder actualitzar les dades del propietari en cas de modificació és de molta importància per a l'efectivitat del sistema.

Cal dir que també és important i obligatori censar a l'animal, és a dir, inscriure’l al registre censal del nostre municipi. Per tal de realitzar la inscripció cal dirigir-se a l'ajuntament o bé als centres veterinaris de la ciutat. Per tal de disposar de dades fiables és important també actualitzar les dades del cens quan l'animal canvia de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció.

L'esterilització és l'altra eina imprescindible per tal d’evitar l'abandonament de milers de gossos, gats i fures cada any i sobresaturar els refugis d’animals de companyia, que tenen un elevat cost de manteniment.

Aquest mètode anticonceptiu també comporta avantatges per l’animal com és la prevenció de diversos problemes de salut i de benestar general (emocional, físic i hormonal), evitar naixements no desitjats, millorar el comportament de l’animal, ja que elimina el zel, i per tant desapareix el risc de fuga, els marcatges, els comportaments agressius dels mascles i, per tant, els animals esdevenen més dòcils.