L'Ajuntament iniciarà a principis d'estiu les obres d'urbanització de la plaça Joan Sansa

Projecte consensuat amb els representants dels veïns de la zona i amb els grups polítics. La ciutat comptarà amb un nou espai de centralitat.
15-03-2016

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, han anunciat aquesta tarda en roda de premsa que a principis d'aquest pròxim estiu s'iniciaran les obres d'urbanització de la plaça Joan Sansa de la ciutat.

L'alcalde urgellenc ha manifestat que amb l'execució d'aquesta obra “es resol un dèficit molt important, de fa anys, a la nostra ciutat, sent uns dels projectes urbanístics més ambiciosos d'aquesta legislatura”. Albert Batalla ha remarcat també que amb la urbanització d'aquesta plaça “s'aconsegueix un nou espai de centralitat a la Seu d'Urgell”.

Projecte consensuant amb els veïns i els grups polítics

Batalla ha destacat que aquest projecte ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu, que encapçala Jesús Fierro, ha fet una feina “molt important” d'interlocució amb els representants dels veïns amb l'objectiu de tenir el seu aval. Alhora també s'ha mantingut un diàleg obert amb tots els grups municipals del Consistori perquè fos un projecte amb el màxim consens possible.

Per la seva part, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha abundat al respecte afirmant que la urbanització de la plaça Joan Sansa “ha estat fruit del consens amb els representats dels veïns de la zona i els diferents grups municipals”.

Fierro ha explicat que l'execució d'aquesta important obra, que compta amb un pressupost total de 956.275, 23 euros, es realitzarà a través de dues modalitats d'execució: una d'externa mitjançant un procés de contractació per un import de 571.093,03 €, i una altra per mitjà de les brigades municipals per un import de 385.182,20 €.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme ha destacat també que el finançament de l'obra es realitzarà a través de fons propis de l'Ajuntament de la Seu i que l'obra es licitarà a principis del mes de maig, “fet que ens permet afirmar que els obres s'iniciaran així que arribi l'estiu”.

Les obres estan previstes que finalitzin entre a finals d'aquest any i el primer quadrimestre de 2017, “tot depenen de la climatologia”, ha assegurat Fierro.

El projecte

La plaça de Joan Sansa, que consta de 8.900m2 de superfície, actualment està subdividia per quatre parts, ja que s'hi encreuen el Passeig Pasqual Ingla i el carrer Comtat d'Urgell. Amb les obres d'urbanització passarà a tenir una superfície única.

El carrer Comtat d'Urgell, que va de nord a sud, serà de trànsit lent i no s'hi podrà aparcar. Pel que fa el passeig Pasqual Ingla tindrà continuat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

La plaça, dividida en quadrants, tindrà quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos, i estaran ben delimitats per abundant vegetació.

Així, el quadrant sud-oest hi haurà una pista de joc poliesportiva per a esbarjo, mentre que la part sud-est s'hi construirà una pista de patinatge. El quadrant nord-oest comptarà amb dues zones de jocs infantils, una per a infants de 0 a 3 anys, i un altra, per a nens i nenes a partir de 3 anys. El quadrant nord-est s'hi construirà un escenari fix que esdevindrà un nou espai cultural de petit format.