L'alcalde de la Seu d'Urgell celebra que l'Ajuntament de Barcelona rectifiqui i no tanqui la porta a l'aposta olímpica per celebrar uns jocs d'hivern Barcelona-Pirineus

Albert Batalla destaca que és un encert passar el lideratge a la Generalitat de Catalunya ja que és un projecte país i considera que cal treballar pels jocs del 2030.
15-03-2017

El L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha celebrat avui que l'Ajuntament de Barcelona no tanqui la porta a l'aposta per organitzar uns jocs olímpics d'hivern Barcelona-Pirineus, tal com s'ha fet públic en les conclusions dels treballs de la comissió que la institució va crear per estudiar la continuïtat o no d'aquesta candidatura. Així mateix li ha transmès l'alcalde urgellenc a l'alcaldessa, Ada Colau, en una conversa telefònica que han mantingut aquest mateix matí.

Malgrat no arribar a temps per competir pels jocs del 2026, el més rellevant, segons l'alcalde urgellenc, és que la comissió i l'escolta activa que s'ha fet per part de l'Ajuntament de Barcelona han servit perquè la institució reconsideri el posicionament de rebuig expressat al principi d'aquest mandat municipal i s'hagi entès que el projecte és bo per a Barcelona, per al Pirineu i per al conjunt del país.

En aquest sentit, Albert Batalla ha assenyalat que, com ja va manifestar en la seva compareixença a la comissió el dia 11 de març de 2016, "és fonamental el paper que la Generalitat ha de fer en aquest procés ja que estem parlant d'un projecte de país" i, per tant, ha destacat com un encert que l'Ajuntament hagi passat el lideratge d'una possible candidatura al Govern de la Generalitat Catalunya perquè coordini una candidatura en el futur. Batalla ha volgut destacar que treballar pels Jocs del 2030 seria una molt bona opció i que cal recuperar ràpidament la dinàmica de treball entre les diverses institucions i les federacions esportives per avançar.

Per altra banda, l'alcalde urgellenc, valora positivament que en les conclusions finals de la comissió hi hagi el compromís del consistori barceloní per mantenir l'actual Pla de Promoció dels esport d'hivern en cooperació amb el Pla Estratègic de la neu a Catalunya, la planificació i dotació d'instal·lacions esportives a Barcelona, així com el compromís amb les comarques del Pirineu.  

Finalment, Batalla ha agraït a totes les persones i grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona que han format la comissió d'estudi sobre els jocs el seu interès i la seva receptivitat en conèixer a fons les diverses opinions al voltant d'un projecte de país com suposa una candidatura olímpica i que han servit per reobrir la porta a la possibilitat de viure un gran esdeveniment mundial al Pirineu.