L'Alt Urgell disposarà d'un recurs d'atenció a la infància en situació de vulnerabilitat

El nou equip d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència s’ubicarà a la Seu i donarà servei a les comarques de l’Alt Urgell, el Solsonès i la Cerdanya lleidatana.
31-05-2016

A partir del darrer trimestre d’aquest any l’Alt Urgell, el Solsonès i la Cerdanya disposaran d’un Equip d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (EAIA) propi. La implementació del recurs ha estat anunciada aquest migdia pel director dels serveis territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Joan Santacana.

Els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència són recursos especialitzats que treballen amb infància en situació de desemparament o en risc d’estar-hi  que se’ls deriva, principalment, des dels serveis socials bàsics. S’ocupen d’elaborar el diagnòstic, la valoració dels infants i del seu entorn sociofamiliar, i proposen les mesures més adequades per a cada cas.

En l’actualitat, les comarques pirinenques disposen d’un únic equip d’infància que es desplaça des de Tremp dos o tres cops la setmana per atendre els casos tant de l’Alt Urgell com de la Cerdanya lleidatana i del Solsonès; així com també dóna servei a la resta de comarques de muntanya. El nou equip estarà ubicat al municipi de la Seu d’Urgell i serà gestionat pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu i portaveu del Consorci, Anna Vives, ha valorat “molt positivament la decisió del govern a l’hora d’impulsar un segon equip pel Pirineu, amb la consegüent racionalització dels recursos públics que aquest fet suposarà pel fet d’evitar els constants desplaçaments i, molt especialment, amb la intensificació de l’atenció als infants i les famílies que necessiten el recurs”. “És obvi que si el Pirineu disposa de dos equips, l’un i l’altre podran exercir una atenció més exhaustiva sobre els casos que tracten”, ha afegit Vives, que ha aprofitat per valorar molt favorablement la tasca que realitza l’actual equip supracomarcal Lleida nord d’atenció a la infància.

El Consorci d’Atenció a les Persones aposta pels recursos destinats a la infància en risc

A banda del nou equip, el Consorci compta  amb d’altres serveis adreçats a l’àmbit d’infància i adolescència en situació d’especial vulnerabilitat, tots ells de caràcter preventiu: el Centre Obert de l’Alt Urgell i el Servei Socioeducatiu Itinerant, ambdós destinats a treballar de manera integral totes les àrees de desenvolupament i integració dels menors i de les seves famílies; i el Programa Marc d’infància en risc de l’Alt Urgell, programa preventiu que integra infants, adolescents i joves en diferents recursos dels municipis.