L'Alt Urgell participa al servei de primera acollida proposat pel Govern de la Generalitat

Permet a les persones immigrades i retornades a Catalunya la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.
06-11-2015

El Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell se suma a la iniciativa que ha proposat el Govern de la Generalitat de Catalunya de posar a l'abast de les persones immigrades i retornades un servei de primera acollida, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, agents socials i entitats especialitzades. Aquest servei té com a objectiu promoure l'autonomia personal, així com la igualtat d'oportunitats entre la ciutadania.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i portaveu del Consorci, Anna Vives, ha manifestat que “es tracta d'un servei que se suma a les diverses iniciatives ja existents en matèria d'immigració; aquest nou programa estructura les accions que es duien a terme, quantifica les hores formatives i fa especial èmfasi en els coneixements de l'idioma i d'inserció laboral”.

Per accedir a aquest servei, cal adreçar-se tant al Consorci d'Atenció a les Persones com a les oficines gestores del padró municipal de cada ajuntament on es donarà tota la informació necessària al respecte. El professional de referència del servei d'acollida es posarà en contacte amb la persona interessada i en tramitarà la sol·licitud per poder accedir a aquest servei.

Servei de primera acollida

Aquest servei s'inicia amb una entrevista i l'acompanyament de l'usuari, que inclou una sessió de benvinguda al municipi, formació i certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

La formació es realitza a través de tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.

El professional del servei d'acollida informarà als usuaris de com fer el reconeixement dels coneixements i quina formació és admesa en cada cas.