L'equip del CDIAP del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell present al congrés sobre atenció precoç i salut infantil d'Elx

Els professionals alturgellencs hi presenten un pòster que inclou el resum de la seva ponència Dèficit d'Atenció en la primera infància: un enfocament de treball interdisciplinar preventiu.
23-10-2015

L'equip del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de l'Alt Urgell participa en el setè congrés interdisciplinari d'atenció precoç que se celebra avui divendres 23 i demà dissabte 24 d'octubre, a Elx (País Valencià), i que porta per títol Atenció precoç: relacionar-se per avançar.

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i portaveu del Consorci d'Atenció a les Persones, Anna Vives, manifesta que la participació d'aquesta delegació alturgellenca en aquest congrés “demostra la vàlua, per una banda, i l'alta implicació dels professionals del nostre CDIAP, per l'altra, a l'hora de compartir la seva experiència i els seus coneixements; no en va, és un dels centres més ben valorats del nostre país”.

Per la seva part, l’equip del CDIAP es mostra molt satisfet de la seva participació, ja que “s'acompleix un dels objectius del nostre treball en primera infància que és el de difondre la nostra tasca i fer-la extensiva a tothom que hi estigui interessat”.

Dèficit d'Atenció en la primera infància: un enfocament de treball interdisciplinar preventiu

L'equip alturgellenc ha presentat davant aquest congrés un pòster que inclou el resum de la ponència Dèficit d'Atenció en la primera infància: un enfocament de treball interdisciplinar preventiu, que va realitzar el passat mes de març en el marc de les II Jornades del CDIAP de l'Alt Urgell. En aquesta presentació s’explica l’experiència de treball grupal amb infants que presenten dèficit d’atenció fruit de dificultats en la seva maduració o per trastorns concrets.

La importància del grup i del mètode emprat rau en el treball interdisciplinari dut a terme per tots els membres de l’equip del CDIAP: fisioterapeuta, logopeda, treballadora social, psicòlegs i neuropediatra. La interdisciplinarietat aporta un afegit al treball de cada disciplina concreta i és el fet d’entendre que l’infant és integral i li cal ser atès segons les seves necessitats en tots els seus entorns i aspectes de desenvolupament.

Aquesta metodologia segueix els principis bàsics de l’atenció precoç i que es resumeixen en una atenció integral, universal i gratuïta als infants d’entre els 0 i els 6 anys que presentin algun trastorn del desenvolupament o estiguin en situació de risc de patir-lo, així com a les seves famílies i el seu entorn social, escolar, de salut.