Les exposicions ‘Herois i Superherois’ i ‘Una mirada al passat’ obtenen rècord de visitants

Més de 6.000 persones de totes les edats visiten aquestes dues mostres instal•lades a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.
28-10-2019

Les exposicions ‘Herois i Superherois’ i ‘Una mirada al passat’, instal·lades a la sala Sant Domènec, han obtingut un rècord de visitants. Així es desprèn de les dades de visites recollides per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, coorganitzadora d’ambdues mostres que s’han pogut visitar durant el mes d’agost, i setembre-octubre, respectivament.

El total de visitants entre les dues exposicions ha estat de més de 6.000 persones de totes les edats. Per exposició, 4.059 visitants ha obtingut la mostra ‘Herois i Superherois’, i 2.158 visitants, ‘Una mirada al passat’.

L’exposició ‘Herois i Superherois’, creada per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i el Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria (Andorra) i coorganitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha estat oberta al públic entre el 6 d’agost i el de setembre, en total 25 dies, fet que suposa una afluència mitjana de 162 persones diàries, obtenint un total de 4.059 visitants.

El perfil del visitant és transversal, sent tan important el públic infantil com l’adult. Respecte a aquest darrer, ha quedat constatat el poder evocador del còmic i del cinema al voltant dels herois i superherois en la memòria de les persones més grans.

Al voltant de la mostra ‘Herois i Superherois’ s’han portat a terme diverses activitats de dinamització com la visita del Casal Municipal d’Estiu o la realització d’activitats durant els dies de mercat a la Seu d’Urgell a través de la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

‘Herois i Superherois’ és una exposició realitzada íntegrament a partir del material de la col·lecció del cinèfil i col·leccionista urgellenc Josep Benavent. Aquest proper mes de novembre  iniciarà la seva itinerància a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell (Mollerussa).

Pel que fa a l’exposició ‘Una mirada al passat’, que ha presentat per primera vegada i d’una forma exclusiva un recull de 120 imatges inèdites del fons fotogràfic Josep Maria Esclusa -dipositat a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell- ha estat oberta al públic del 20 de setembre al 20 d’octubre, també a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell amb 2.158 visitants. En aquesta mostra, el públic ha estat majoritàriament adult i persones grans, per tractar-se d’imatges de la dècada dels 60 sobre la quotidianitat de la Seu d’Urgell.

Respecte aquesta mostra que s’hi han realitzat un total de 10 visites guiades, concretament 6 a grups escolars i 4 al públic en general, totes elles a càrrec de la guia local Pilar Aláez.

També destaca que el darrer cap de setmana d’obertura d’aquesta exposició, que va coincidir amb la celebració de la Fira de Sant Ermengol, van passar a visitar-la més de 400 persones.

La mostra, organitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i Social Trends, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, IECAU, l’Espai Ermengol i la Cooperativa Cadí, ha estat  integrada per 120 fotografies inèdites de mig i gran format completada amb material fotogràfic divers com a element de context -càmeres fotogràfiques, ampliadores, productes químics- utilitzat per Josep Maria Esclusa en la realització de les fotografies i posterior revelat al laboratori.