L'Escolania i la Capella de Montserrat obren el FeMAP 2018 a la catedral de la Seu d'Urgell

Amb obres de Cererols i altres compositors montserratins, en un concert que ha esgotat totes les entrades, i que ha comptat amb la presència de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.
02-07-2018

Un any més, el nord del país vibra a ritme del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), el festival més gran d'Europa d'aquesta especialitat. Aquest 2018 s'ha preparat una programació de 52 concerts, que sonaran en 37 municipis, i que s'ha iniciat amb l'Escolania de Montserrat i la Capella de Música de Montserrat. Aquests han estat els encarregats d'obrir el programa aquest divendres a la Seu d'Urgell, amb Cererols i altres compositors montserratins, en un concert a la catedral que ha esgotat totes les entrades, i que ha comptat amb la presència de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.


A aquest concert el seguiran actuacions diverses: el Cor de Noies de l'Orfeó Català interpretarà Ressons de l'antiga Europa a Tremp i a Berga (5 i 6 de juliol); The Illyria Consort portarà Tresors vienesos a Escalarre i Berga (13 i 14 de juliol); Pyrenaeus Ensemble presentarà Les Quatre Estacions de Vivaldi a Ripoll, Bellver i al llac d'Engolasters d'Andorra (27, 28 i 29 de juliol); Locus Desperatus ens transportarà al passat a la col.legiata de Mur amb La música a la capella reial de Martí l'Humà, i també a Fontanals de Cerdanya i Tavascan (17, 18 i 19 d'agost) i el músic Eduardo Paniagua portarà la música del segle XIII fins a Berga, la Seu d'Urgell, Alp i Espot (23, 24, 25 i 26 d'agost). I així fins a 52 concerts.


L'oferta musical es completa amb cinc sessions de GastroFilm, on es maridaran productes de la zona amb la projecció d'un documental. També es repetiran les nombroses activitats complementàries incloses en l'entrada als concerts i s'oferiran paquets d'entrades amb allotjament i estades organitzades d'entre 2 i 3 dies.