Lluís Fortuny presenta a la Seu d’Urgell l'espectacle ‘Connexions Poètiques’

El músic de la Companyia Elèctrica Dharma mescla música, imatge, poemes i electrònica en el recital, aquest dimecres a les 10 de la nit a la Biblioteca Sant Agustí
10-07-2017

Lluís Fortuny, un dels components històrics de la Companyia Elèctrica Dharma, presenta a la Seu d’Urgell el seu espectacle ‘Connexions poètiques’. El concert es podrà veure aquest dimecres, dia 12, a les 10 de la nit al pati de la Biblioteca Sant Agustí.

‘Connexions Poètiques’ és un recital de petit format en el qual imatges i poemes, es fusionen amb instruments en directe i una taula de DJ. Això permet “connectar tres formes d'expressió en un sol espectacle”, segons explica el trompetista. Fortuny detalla que això dóna lloc a mescles originals i interessants com ara “fusionar els cants africans amb la guitarra del Hendrix i els poemes de Salvat-Papasseit; el so de la cobla amb els cants gregorians, els poemes de Joana Raspall o Josep Fortuny i la música dels Beatles; Mompou, Miles Davis, música electrònica, poesia contemporània o bé world music”.

Amb aquest nou projecte, el veterà músic aprofundeix en els processos creatius, tot buscant espais per explorar nous llenguatges. Una intersecció entre l'esperit creatiu i el comunicatiu. Un espectacle que neix sobre l'escena i que es modifica de manera única a cada sessió, sense camins establerts, emocional i emocionant.

Referent de la música catalana

La carrera artística de Lluís Fortuny, nascut a Barcelona l’any 1960, ha estat lligada des dels seus inicis, a la Companyia Elèctrica Dharma, tota una llegenda de la música catalana contemporània, amb més de 40 anys de carrera, 24 discos i concerts històrics en escenaris com ara el Palau Sant Jordi, el Liceu, el festival Rock in Rio i Knitting Factory.

Aquesta trajectòria ha permès a Fortuny viatjar per tot Europa, l’Àfrica, el Brasil, i els EUA, entre d’altres destins de les seves gires arreu del món. El fet d'haver acumulat tantes vivències i haver treballat amb infinitat d'artistes de la més variada procedència li ha proporcionat l'experiència necessària per treballar les diferents disciplines, buscant sempre nous camins per a la creació.