L'ORQUESTRA BARROCA CATALANA PRESENTA LA MÚSICA RELIGIOSA INÈDITA DELS GERMANS PLA

El concert, que s'emmarca en el FeMAP, tindrà lloc demà dijous, 26 de juliol, a les 22 hores a la Sala de Sant Domènec.
25-07-2012

La segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) continua amb un concert dedicat als compositors catalans Josep i Manuel Pla, que tot i haver assolit fama internacional com a solistes d’oboè, foren prolífics compositors d’obres per a instruments solistes, obres de cambra i també obres religioses, la majoria de les quals han restat inèdites fins al moment.

L’Orquestra Barroca Catalana dirigida per Helena Zemanová (violí i direcció) i acompanyada pels reconeguts solistes Raquel Andueza (soprano) i Pau Bordas (baix) presentaran demà dijous, 26 de juliol, a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, la integral de la música religiosa per a veu solista i orquestra de Josep i Manuel Pla.

Aquests dos concerts responen a la voluntat del FeMAP no només de promoure les formacions catalanes, sinó també de fomentar la recuperació del patrimoni musical de casa nostra.

Sobre l’Orquestra Barroca Catalana

Fundada l’any 1993 amb l’objectiu recuperar i interpretar amb instruments d’època el repertori dels segles XVII i XVIII, l’Orquestra Barroca Catalana ha participat en festivals i cicles de concerts com el Festival de Música Antiga de Barcelona, el Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el Festival de Torroella de Montgrí, el cicle dels Diumenges al Palau, la Setmana de Música Antiga de Mataró, el Festival Pau Casals del Vendrell o el Festival “Musique en Catalogne Romane” a Elna (França), i ha enregistrat en diverses ocasions per a Catalunya Música i per a TV3. L’OBC ha treballat sota la batuta de directors com Paul Dombrecht, Barry Sargent, Charles Limouse, Eva Kollar, Simon Carrington, Helmut Breuer, Manel Valdivieso, Jordi Casas, Josep Vila i Casañas o Olivia Centurioni, i hi ha col·laborat amb solistes com Hiro Kurosaki, Josep Borràs, Jordi Domènech, Marta Matheu, Maria Espada, Pau Bordas, Robert Expert, Michael Chance, David Menéndez, Lluís Vilamajor, Marisa Martins o Núria Rial. L’Orquestra Barroca Catalana també ha portat a terme nombroses produccions corals treballant al costat del Cor de Cambra del Palau, l’Orfeó Català, el Cor Lieder Càmera, l’Escolania de Montserrat, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, l’Agrupació Polifònica de Vilafranca, la Coral Cantiga, el cor Ars Coralis i el Cor Vivaldi. L'Orquestra ha recuperat obres de Domènec Terradellas, Francesc Valls, Ferran Sor, Vicenç Martin i Soler, Charles Desmazures, Alessandro Scarlatti, A. Ragazzi i E. D’Astorga.