Maialen Chourraut, homenatjada a la Seu d'Urgell pel seu Or olímpic als Jocs de Rio

La sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc ha quedat petita pel nombrós públic, sobretot piragüistes del Club Cadí Canoe Kayak, que ha volgut seguir aquest reconeixement que la ciutat ha ofert a la palista olímpica.
02-09-2016

La piragüista basca que entrena i viu a la Seu d’Urgell, Maialen Chourraut ha rebut aquest migdia un sentit homenatge per part del Consistori urgellenc en reconeixement a la medalla d’or guanyada en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

La campiona olímpica de canoe eslàlom en K1 femení -acompanyada pel seu entrenador i familiars, i bona part dels joves piragüistes del Club Cadí Canoe Kayak, encapçalats pel seu predient, Enric Balastegui- ha estat rebuda per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, pel regidor d’Esports, Isidor Alberich, i pel delegat territorial de la Secretaria General de l’Esport a Lleida, Joan Segura, juntament amb la resta de regidors i regidores del Consistori urgellenc.

En aquest senzill però entranyable acte d’homenatge s’ha projectat un vídeo, elaborat expressament per l’ocasió, que rememora la prova on Chourraut va obtenir la històrica victòria que la va portar fins a l’Or olímpic. L’Ajuntament de la Seu també ha lliurat una samarreta commemorativa i un ram de flors a la piragüista. La palista basca ha manifestat que aquesta medalla d’or és fruit de la perseverança, i ha volgut agrair “a la Seu, al Club Cadí Canoe Kayak, al Parc Olímpic del Segre i a tothom que viu i estima el piragüisme en aquesta ciutat, gràcies pel seu suport”. Maialen Chourraut ha lloat també “la tranquil·litat i qualitat de vida” que li ofereix la Seu d’Urgell tant per viure com per entrenar-se en unes instal·lacions olímpiques com les que ofereix la capital alturgellenca.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, en nom de la ciutat ha felicitat a Maialen Chourraut tot manifestant que “ens sentim tots els urgellencs molt orgullosos i alhora molt partícips d’aquesta medalla d’or olímpica, ja que ha estat forjada al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell ”. L’alcalde urgellenc ha volgut remarcar també la presència d’altres urgellencs i urgellenques en aquest Jocs de Rio pel que fa al piragüisme que hi han participat com a entrenadors d’altres seleccions nacionals o com a arbitres i voluntaris en les diferents proves d’aquest esport. Batalla ha destacat que la Seu d’Urgell excel·leix pel que fa l’esport femení, i que aquesta medalla d’or de Maialen Chourraut n’és una prova d’això.