Maialen Chourraut, Roser Español i Tània Pérez, protagonistes de la jornada Dona i Esport

L'acte, celebrat ahir al vespre a la sala la Immaculada, es va centrar en l'excel·lència de l'esport femení en els Jocs Olímpics.
28-10-2016

La Sala la Immaculada de la Seu d'Urgell va acollir ahir al vespre la jornada Dona i Esport de l'Alt Pirineu i Aran que sota el títol 'L'excel·lència de l'esport femení en els Jocs Olímpics' es va analitzar l'evolució de la participació femenina catalana dels JJOO del 1920 fins a l'actualitat i les dades referents a la pràctica esportiva federada de les dones a Catalunya.

Entre les persones participants a la jornada hi destaca la piragüista i medallista dels JJOO a Rio 2016, Maialen Chourraut; la jugadora i capitana del Cadí la Seu del Sedis Bàsquet, Tània Pérez, o la corredora de curses de muntanya i d'orientació, Roser Español, que van aportar la seva experiència esportiva en una taula rodona.

L'acte també va comptar amb la conferència ‘L’evolució de l’esport femení ens els Jocs Olímpics: participació i resultats’, a càrrec de Carles Giralt, cap d’Àrea d’Alt Rendiment i Esport Federat del Consell Català de l’Esport.

La jornada va ser presidida per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, el diputat de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, i la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló. Per la seva part, Joan Segura, representant territorial de l’Esport a Lleida, va cloure la jornada.