Més de 160 alumnes de la Seu d'Urgell commemoren el Dia Mundial de l'Arbre

Cada centre educatiu planta un arbre, 4 pollancres i 2 freixedes, a l'Horta del Valira, regats amb la lectura del poema de Màrius Torre 'L'arbre'.
22-03-2019

163 alumnes de cicle superior de primària (5è i 6è curs) de les escoles Albert Vives, Pau Claris, La Valira, Castell-Ciutat i el col·legi La Salle han celebrat al llarg d'aquest matí el Dia Mundial de l'Arbre a l'Horta del Valira.

La jornada commemorativa s'ha iniciat amb una plantada de  6 arbres -4 pollancres i 2 freixeres- a l'Horta del Valira de la capital alturgellenca. Aquests exemplars han estat 'regats', de manera simbòlica, amb la lectura del poema 'L'arbre' de Màrius Torres, per part dels alumnes de cada centre educatiu.

A més a més, els alumnes han penjat a cada arbre plantat una etiqueta on hi queda registrat el nom de l'escola, així com el nom botànic i el nom en català de l'espècie plantada.

Aquesta plantada d'arbres també ha volgut ser un acte didàctic adreçat als nens i nenes perquè coneguin la missió dels arbres i de la vegetació en general del nostre territori.

Altres activitats mediambientals

Els 163 nens i nenes han continuat la matinal participant en un itinerari mediambiental i descoberta dels sentits amb monitors del Servei de Parcs i Jardins i de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu. Els estudiants han participat en una reproducció d'una planta per esqueixos i han conegut la flora del parc i les caixes-niu i menjadores que hi han instal·lades en aquesta zona de la ciutat.

Una altra activitat relacionada amb el medi en que hi han participat aquests estudiants ha estat com un taller de resina d'ametller que ha tingut lloc a les dependències de l'Arxiu Comarcal; així com jocs relacionats amb la natura, com llançament de pinyes i orientació en pistes forestals, a càrrec de d'11 alumnes de l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu.