Més de 500 alumnes de la Seu s'inicien al piragüisme en el Parc Olímpic del Segre

Iniciativa impulsada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Club Cadí Canoe-Kayak per donar conèixer la pràctica d’aquest esport entre els més joves.
05-10-2016

Més de 500 alumnes de cinquè i sisè de primària i de 1r i 2n curs d’ESO de tots els centres educatius de la Seu d’Urgell i de l’Urgellet participen durant aquestes primeres setmanes del nou curs escolar en la campanya de promoció del piragüisme al Parc Olímpic del Segre.

Concretament, els estudiants participen en dues sessions gratuïtes d’iniciació al piragüisme, en horari escolar, de la mà de monitors experts que aporta el Club Cadí Canoe-Kayak. L’activitat també compta amb el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Els objectius principals d’aquesta iniciativa són donar a conèixer les instal·lacions  del Parc Olímpic del Segre i també l’esport del piragüisme entre els escolars urgellencs. Així ho ha explicat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu, Isidor Alberich, que ha manifestat al respecte que “volem que els alumnes coneguin aquestes magnífiques instal·lacions olímpiques que tenen a la ciutat, un equipament amb aquestes característiques únic al sud d’Europa, i alhora que prenguin contacte amb el piragüisme, un esport molt important a la Seu d’Urgell”. Alberich ha abundat sobre aquesta campanya que “volem que els nens de la Seu i el territori coneguin aquest esport, que se’l facin seu, i tinguin l’opció de poder practicar-lo”.

Per la seva part, el president del Club Cadí Canoe-Kayak, Enric Balastegui, ha recordat que “des de ja fa una colla d’anys que s’ensenya a fer piragüisme al Parc Olímpic del Segre, instal·lació que ofereix un gran seguretat a l’hora d’iniciar-se en la seva pràctica”. Balastegui ha remarcat que seria “molt interessant” exportar aquestes sessions d’iniciació al piragüisme a centres escolars de fora de la comarca.

Cal remarcar que en els canals d’aigües braves del parc Olímpic del Segre s’han forjat grans piragüistes, tant de la Seu d’Urgell i comarca com d’altres punts de la geografia espanyola, com la recent campiona olímpica als Jocs de Rio, Maialen Chourraut, així com tècnics que entrenen seleccions internacionals com les de Corea del Sud, Gran Bretanya, Brasil o els Estats Units.