'Muntanyes d'acollida', espectacle benèfic de poesia, dansa i música a l'Espai Ermengol

Demà dissabte, 17 d'octubre, a les 19 hores. El preu de l'entrada és de 4 euros. Tota la recaptació es destinarà al projecte comarcal Aliments per la Solidaritat.
16-10-2015

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell serà l'escenari demà dissabte, 17 d'octubre, a les set de la tarda, de l'espectacle benèfic de poesia, dansa i música amb temàtica pirinenca 'Muntanyes d'acollida'.

Muntanyes d'acollida és un espectacle benèfic basat en poemes d'autors del país on la muntanya esdevé la protagonista. La idea original prové de Joel Pla, actor urgellenc que amb l'associació Pirineus Creatius ha organitzat aquest espectacle.

Val a dir que el què fa especial aquest recital de poemes de Pere Quart, Joan Graell, Joan Maragall, Josep Punsola, Ignasi Soler, Maria del Mar Macià i Parris, Pedro Bethencourt i Josep Espunyes, són els lectors doncs els participants en aquesta lectura en viu són persones amb més o menys rellevància la Seu d'Urgell, com poden ser Albert Batalla, Pau Lozano, Joan Graell, Urgell Escribà, Tatiana Gallardo, Carles Gascón, Juani Menduiña, entre d'altres urgellencs i urgellenques.

L'espectacle tindrà una durada aproximada de 35 minuts i barrejarà els poemes amb la música composada per Jan Tomàs i Ivan Garriga i les danses creades per Montse Garriga i Júlia Font.

Un altre aspecte que fa especial aquest espectacle és que tota la recaptació serà donada al projecte comarcal Aliments per la Solidaritat. És demana als assistents una donació mínima de 4 euros. Les entrades són limitades a l'aforament de la sala i no es podrà fer reserva.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones i una de les responsables del projecte Aliments per la Solidaritat, Anna Vives, ha manifestat que “aplaudim i agraïm la iniciativa de Joel Pla: des d'un primer moment, el Joel, tenia molt clar que volia destinar la recaptació a un projecte solidari. És una persona que ha mostrat en diverses ocasions la seva alta sensibilitat amb les situacions de vulnerabilitat”. “Esperem que tothom qui pugui s'acosti a veure l'espectacle, tant per la seva qualitat com per la seva finalitat”, ha afegit Vives.

Aquesta és, per tant, una oportunitat única de veure un espectacle efímer fet per una bona causa i amb la col·laboració de persones conegudes de la Seu d'Urgell en un àmbit desconegut per elles, però que que ho fan amb una gran professionalitat .

Altes activitats programades per la fira a l'Espai Ermengol

D'altra banda, cal remarcar que l'Espai Ermengol ha programat diverses activitats relacionades amb el formatge per aquest cap de setmana que se celebra la Fira de Sant Ermengol.

Tant dissabte com diumenge, 17 i 18 d'octubre, respectivament, tindrà lloc a les 11 del matí la 'Ruta del Formatge' que consisteix en una visita guiada que explica la història del nostre territori a través del formatge amb una degustació de productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) Formatge i Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

Per participar en aquesta 'ruta' cal fer inscripció prèvia. Les places són limitades i el preu de l'entrada és de 2 euros.

També per dissabte i diumenge hi ha programada, a les cinc de la tarda, la visita guiada a l'exposició 'Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa', que conduirà l'historiador Carles Gascón, autor de l'estudi de la història de la Cooperativa Cadí.

Per participar en aquesta 'visita guiada' cal fer inscripció prèvia. Les places són limitades i el preu de l'entrada és de 2 euros.

Una altra proposta de l'Espai Ermengol per aquest cap de setmana de fira, i que s'adreça a tots els públics és el taller 'Juguem amb la història' amb jocs de taula amb ambientació històrica que anirà a càrrec de Xavier Martínez de la Sonsònia. Aquest taller és gratuït, i tindrà lloc dissabte i diumenge, d'onze del matí a dues del migdia, i de cinc de la tarda a les set del vespre.